Szélesebb moziforgalmazásba csak május 28-án kerül Észak-Amerikában (itthon pedig június 17-én), de március elején már megtartották a Hang nélkül 2. világpremierjét New Yorkban. A válogatott kritikusok, akik abban a szerencsében részesültek, hogy meghívták őket a vetítésre, egyöntetűen azt mondják, hogy a folytatás méltó az első részhez, és kiemelik, hogy feltétlenül moziban kell megnézni, mert csak akkor érvényesülnek a különleges hangeffektusok. Ezt annak tudatában mondhatják, hogy a járvány egy éve alatt mindenki otthon mozizott, ahogy tudott, és a négy szűk fal közötti élmény nem ugyanaz, mint amikor a multiplexben élvezzük a különleges látványvilágot és hangeffektusokat. 

Hang nélkül 2
Evelyn (Emily Blunt) braves the unknown in „A Quiet Place Part II.”

Hang nélkül 2-ben is természetesen a hangnak, azaz a hangnélküliségnek jut az egyik főszerep, mert a zörejek alapján tájékozódó idegen lények nem mentek haza, tehát továbbra is csöndben kell maradni. A mostani, drágább és jóval nagyobb léptékű folytatás nem kamaradráma, mint az első rész volt, az Emily Blunt által alakított hősnő és két gyermeke barangol az elnéptelenedett világban, ahol az sem biztos, hogy főnyeremény, ha túlélővel találkoznak.  

Az egyik kritikus frappánsan megjegyezte: a hangnak még soha nem volt ilyen vizuális ereje. Hogy igaza volt-e, meglátjuk – halljuk – a moziban. 

(A Quiet Place 2. – hazai bemutató: 2021. június 17.)