Film készül egy klasszikus televíziós sorozat alapján. A Get Smart-ból 1965 és ’70 között összesen 138 epizód készült; a hatvanas-hetvenes évek kultikus vígjátéksorozata a világ legnevetségesebb titkosügynökéről és nála alig jobb társairól szól; a magyar televízióban rövid ideig, A balfácán címen sugározták a részeit.

Most komoly sztárok fogtak össze, hogy a modern változat legalább akkora siker legyen, mint a maga idejében az eredeti. A főszerepet Steve Carell kapta, társát a 99-es ügynököt Anne Hathaway, a 23-as ügynököt Dwayne „a Szikla” Johnson, a KAOS elnevezésű szupertitkos cég főnökét Terence Stamp, egy másik szupertitkos cég szuperfőnökét pedig a frissen Oscar-díjjal jutalmazott Alan Arkin játssza. A forgatókönyvet az Anyám nyakán írói készítették, a produceri feladatokat.

Az 50 első randi, a Táncoló talpak és a Taplógáz producerei látják el. A forgatás március utolsó napján kezdődött Los Angelesben, a vígjáték valószínűleg a jövő év első felében kerül a mozikba a Warner Bros. forgalmazásában.

 

IC Press