Bizonyára sok olvasóban felmerült ez a kérdés. Vajon jobb otthon lustulni és ingyen letölteni egy filmet, vagy inkább egy mozi teremben ücsörögni és egy hatalmas vásznon keresztül bámulni a legújabb produkciókat. Most erre próbájuk megkeresni a választ.

Film letöltés – Online film

Először kezdeném az online filmekkel. Biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri, hogyan működik ez. Manapság már olyan filmeket nézhetünk ingyen az interneten, amik alig három hete kerültek a mozikba.  Ki költene pénzt, ha adott egy ilyen lehetőség? Ezeket sokan kihasználják, és azt gondolják: milyen szerencse, hogy ilyen létezik. Ha le szeretnél tölteni valamit, különböző honlapok százai állnak rendelkezésedre, de jól vigyázz, mert felelősséggel tartozol a letöltött fájlokért. Esetleges problémák felmerülése végett akár kis is rakhatnak egy köztudottan megbízható közösségből, ami senkinek sem hiányzik. Természetes, hogy jó ötletnek tűnik az ingyen filmezés, de gondoljunk csak bele. Először ez az eljárás illegális és törvényesen büntetendő is egyben. Nem rémisztgetni szeretném az embereket, de sajnos ez van. A másik legfontosabb dolog az, hogy nagyon sok vírus az online filmes oldalak használata miatt telepszik a számítógépünkre. Gyakori probléma, hogy a gép lassabb lesz, vagy rákerülnek nem kívánt programok, ezért legyünk óvatosak.
Az online filmek nagy előnye viszont, hogy régi filmeket is bármikor megtalálhatsz az interneten és ha akkora szerencséd van, hogy nem törölték, vagy nem akadozik a lejátszás, akkor otthon is eltölthetsz egy remek napot.

Moziban nézni

Jöjjenek a mozik. Persze moziba már csak azért nem járunk, mert pénzbe kerül. Tudom, hogy a mozijegy ára is felment az elmúlt évtizedekhez képest, de mégis ez olyan kicsinyes érv. Nem feltétlenül kell minden filmet először moziban látni, de ha éppen most jött ki egy új produkció a kedvenc színészeddel, esetleg egy könyvről, amit imádtál, vagy a kedvenc sorozatod legújabb része, akkor érdemes moziban megnézni, nagy képernyőn. Sokkal teljesebb élményt tudna nyújtani, és ha tudod egy filmről, hogy jó, akkor megéri azt a pici pénzt.

Sárospataki mozi

Sárospataki mozi

A másik ok, amiért az emberek inkább választják az online oldalakat: a lustaság. Egyszerűen nem szeretnek utazni és ezért otthon maradnak, hogy az egész napot pizsiben tölthessék. Persze ez egy csodálatos dolog, de nem minden szombaton. Ha végre van egy kis időd a munka, vagy a suli mellett, akkor ne egyedül legyél otthon és ne pizsiben majszold az esti csokis sütidet, hanem öltözz fel és találkozz a barátaiddal! Legyél aktív, szervezzetek programokat, és mi is lenne jobb egy nagy, közös filmezésnél. Együtt sírtok, együtt nevettek, utána pedig bőven lesz témátok beszélgetni, a jegyeket pedig eltehetitek emlékbe. Kifejezetten jó programnak ígérkezik.

Persze erre a nagy kérdésre mindenki maga ad választ és  senki nem fog a megszokott életmódján változtatni, de megéri erről beszélgetni és meghallgatni a másik véleményét. Mindenestre sok helyen találkozhatunk ezzel a vitával manapság, az internet és a filmek világában, ahol mindig minden pörög és változik.