Peter Farrelly és Bobby Farrelly az őrült és gátlástalan vígjáték nagymesterei. És azért vitték a műfajban olyan sokra (a Keresd a nőt! sikerétől az Én és én meg az Irén vagy a A nagyon nagy ő megasikeréig), mert tudják, kitől kell tanácsot kérniük. És azt is tudják, mikor nem.

Peter Farrelly bevált módszere, hogy (magyar származású) feleségével olvastatja el először a testvérével írt forgatókönyveit. Mrs. Farrelly véleménye a Damb és Damber óta minden filmen ott hagyta a nyomát. De az Elhajlási engedély (Hall Pass, hazai bemutató: március 3.) készítése során kissé eltértek a szokásos rendtől. Talán azért, mert az Owen Wilson, Jason Sudeikis és Christina Applegate főszereplésével készült komédiában két kalandra éhes, nős férfi különleges szabadságot kap a feleségétől: egy hétig nincs számonkérés, annyit csajozhatnak, amennyit csak akarnak – ha utána visszatérnek a családi élethez.

– A feleségem nem pirulós, és bírja a humoromat – nyilatkozta Peter Farrelly. – És az Elhajlási engedély forgatókönyvének első változatait meg is mutattam neki. De ahogy a két elszabadult férj újabb, egyre vadabb kalandjait írtuk, elbizonytalanodtam. És amikor végre készült egy olyan forgatókönyv-változat, amit már nem mertem megmutatni a feleségemnek, tudtam, hogy ez lesz a jó…

IC Press