Május elején megkezdték a Fűrész III. forgatását! A Lionsgate és a Twisted Pictures Torontóban látott munkához, várhatóan június végéig tart a vériszamos horrorfilm jeleneteinek rögzítése.

A közönségsiker harmadik részének bemutatóját októberre, Halloween ünnepére tervezik.

A szadista sorozatgyilkos újabb játékához az előző részt is rendező Darren Lynn Bousman ismét Leigh Whannell és James Wan eredeti történetét vette alapul, a forgatókönyvet Whannell írta. A két kreatív alkotó az első részen már otthagyta ujjlenyomatát: Whannell mint szereplő, Wan pedig mint annak rendezője.

A megszállott élethalál-játékos címszerepében ismét Tobin Bell látható. A megszokott szereplőgárdában ismét felbukkan Shawnee Smith és Dina Meyer, mellettük Bahar Soomekh és Angus MacFadyen küzd majd az életben maradásért.

A horrorfilm előző része igazi fejőstehénként hozott a konyhára: már a nyitó hétvégén, tavaly Halloween-kor 31,7 millió dollárt kasszírozott. Amerikában összesen 87 millió, míg világszerte 148 millió dolláros bevételt könyvelhetett el.

Az alkotók elmondásuk szerint vért izzadtak, hogy a horror rajongóit világszerte elkápráztassák Jigsaw újabb zseniálisan kegyetlen ötleteivel. Ígéretük szerint a Fűrész-trilógiának ez lesz a legvérfagyasztóbb része.

A filmet Magyarországon a Budapest Film mutatja be.