A nemrégiben a Mission: Impossible – Fantom protokollban látott szexi színésznő június 28-ától a Nővér című berlini Ezüst Medve-díjas filmben szerepel. Június 25-én, hétfőn este 9-kor a margitszigeti Holdudvarban a film premier előtt látható. A vetítés vendége Ursula Meier rendezőnő, aki a vetítés után örömmel válaszol a közönség kérdéseire!

Léa Seydoux a kortárs francia film egyik legnépszerűbb csillaga, szexszimbólum, aki sztárfotósok kamerája előtt pózol olyan lapokban, mint a Vogue Paris, Numero, W és L’Officiel, illetve a Prada jelenlegi reklámarca. Hazai filmjei mellett Quentin Tarantino apró szerepet adott neki a Becstelen brigantyk-ban, melynek hatására több amerikai felkérés – Ridley Scott Robin Hood-ja és Woody Allen Éjszaka Párizsbanja – következett. Eddigi legnagyobb dobása, a Mission: Impossible – Fantom protokoll nem csak szépséget kívánt tőle, hanem komoly akciójelenetekben is helyt kellett állnia. Jövőre ismét látványosnak ígérkező szuperprodukcióban látható, immár európai színekben: Christophe Gans (Silent Hill – A halott város, Farkasok szövetsége) rendezésében készül A szépség és a szörnyeteg legújabb átirata, amelyben Vincent Cassel partnere lesz.

Léa legújabb filmje a 2012-es Berlinálén debütált: komoly szakmai elismerésben részesült a versenyprogramban futott Nővér, melyet a kritikák a fesztivál egyik legjobbjának kiáltottak ki és végül rendezői Ezüst Medvét nyert.

A Nővér június 25-én, hétfőn este 9-kor a margitszigeti Holdudvarban premier előtt látható. A vetítés vendége Ursula Meier rendezőnő, aki a film után örömmel válaszol a közönség kérdéseire!

A Nővér június 28-án kerül a hazai mozikba, magyarországi forgalmazója a Mozinet Kft.