A Fêtes de septembre program keretében négy egész estés film, öt dokumentumfilm  és öt rövidfilm kölcsönözhető díjmentesen október 21-ig. A programban az elmúlt évek  legjelentősebb, franciául beszélő belga alkotásai kaptak helyet olyan rendezőktől, mint a  Rég nem szerelem című filmet is jegyző fesztiválkedvenc Joachim Lafosse vagy az  underground agymenéseikkel ismertté vált páros, Hélène Cattet és Bruno Forzani. 

Az egész estés filmek között szerepel a 2006-ban a Velencei Filmfesztiválon debütált,  Isabelle Huppert főszereplésével készült Sárdobálók (Private Property), mely egy  kétgyermekes elvált anya kálváriáját mutatja be, ahogyan megpróbálja maga mögött  hagyni régi életét. A kivándorlás kérdését boncolgatja a Baden Baden című keserédes  vígjáték, melyben egy huszonhat éves fiatal próbál visszailleszkedni szülővárosába egy  nyári kiküldetés után. Hélène Cattet és Bruno Forzani avantgárd akciófilmje már a  kísérletezőbb darabok sorát erősíti. A 2018-as Frankofón Filmnapokon is vetített Hullák  a napon (Laissez Bronzer Les Cadavres!) egy meghökkentő, gyors montázsokkal és  filmtörténeti utalásokkal telepakolt őrület, mely a westernek, a francia új hullám és a  jakuzafilmek előtt is tiszteleg. Szintén a nagyjátékfilmes válogatás keretében nézhető  meg Marion Hänsel 2006-os A homok hangjai (Sounds of Sand) című drámája, melyben  a főhős, a víz nélkül maradt sivatagi faluban élő Rahne és családja útnak indulnak, hogy  élhető helyet találjanak maguknak. A homok hangjai a San Sebastian Filmfesztiválon  mutatkozott be, ahol dicséretben részesült. 

A játékfilmek mellett öt egész estés dokumentumfilm, többek között az elmúlt évek egyik  hangos fesztiválsikere, a modernkori rabszolgaságról szóló Overseas, valamint öt  rövidfilm kapott helyett a belga filmhónap kínálatában. A filmeket a “készlet erejéig”  ingyenesen lehet megnézni október 21-ig a https://www.festivalscope.com/page/wbi fetes-de-septembre-2021/ oldalon egyszeri regisztrációt követően eredeti nyelven, angol  felirattal.