Tegnap óta zajlanak a várva várt Futótűz forgatási munkálatai Georgia állam fővárosában, Atlantában, majd Hawaii-on folytatódik a forgatás ez év decemberében, ahol a tengerparti és a dzsungel jeleneteket fogják rögzíteni. Az éhezők viadala: Futótűz című filmet világszerte 2013. november 22-én mutatják be, olyan sztárok szereplésével mint Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Stanley Tucci és Donald Sutherland.

Az éhezők viadala birodalomról

Az éhezők viadala

Az éhezők viadala franchise első része eddig már több mint 408 millió dollárt hozott az észak-amerikai mozi kasszáknál, és közel 700 millió dollárt világszerte. A széria első kötete mostanában érte utol Harry Pottert a mindenidők legtöbb példányszámban eladott könyvszéria Amazon-ranglistán, beleszámítva a nyomtatott és  e-könyvekként eladott példányszámokat is. Csak az Amerikai Egyesült Államokban több mint 50 millió nyomtatott példányt adtak el Az éhezők viadalából. A DVD és BD megjelenés hétvégéjén körülbelül 3.8 millió kópia fogyott.  Az észak-amerikai mozis nézetettsége pedig bizony elég volt ahhoz, hogy mindenidők 13. legnagyobb észak-amerikai mozis bevételét produkálja.

A 2013-as Futótűz premier után előreláthatólag a záró kötet két része, Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész2014 novemberében, a záró film, Az éhezők viadala: A kiválasztott 2. rész pedig 2015 novemberében kerül a mozikba.

Az éhezők viadala: Futótűz

Katniss Everdeen a 74. Éhezők viadala győzelme után biztonságban visszatér szülővárosába, győztes társával Peeta Mellarkkal. Sikerük azonban azt jelenti, hogy hátrahagyva családjukat és barátaikat útra kell kelniük, hiszen részt kell venniük a Győztesek körútján. Útközben Katniss már látja, hogy lázadás készül, de a Kapitólium még mindig erős kézben tartja a 12 körzetet, Snow elnök pedig belefogott a 75. Éhezők Viadala előkészületeibe, ami egy olyan életre-halálra szóló verseny, mely örökre megváltoztathatja Panem országát.

Az éhezők viadala második részét, a Futótűzt Francis Lawrence rendezi, nevéhez olyan filmek fűződnek mint aLegenda vagyokVizet az elefántnakConstantine – A démonvadász. A produceri munkálatokat Nina Jacobson és Jon Kilik végzi.

Az éhezők viadala: Futótűz bemutatója 2013. november 22-én lesz.