A 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon látható először Magyarországon Gaspar Noé legújabb botrányfilmje, a Szerelem. A rendező a fesztivál vendége lesz, ahol személyesen mutatja be szombat este a filmjét, valamint közönségtalálkozón is részt vesz. Szintén a CineFesten látható először hazánkban az egyik idei Berlinale kedvenc, a Victoria.

A Szerelem a botrányfilmes Gaspar Noé legújabb alkotása, amelynek világpremierje a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. Noé napjaink egyik legmegosztóbb francia szerzői filmese, aki olyan tabudöntögető, botrányfilmeket készített, mint az Egy mindenki ellen, Visszafordíthatatlan, és Enter the Void. A Szerelem című filmben explicit jelenetek sorával mesél egy szerelmi háromszögről, azon belül pedig egy fiú és egy lány szerelmére, annak érzelmi hullámvasútjára koncentrál. Noé a szexualitást és érzelmeket saját bevallása szerint is azért explicit tartalommal, szexjelenetek használatával mutatja be, mert szándéka volt, hogy valódi szerelmesfilmet készítsen, amelyben a szeretett felek között nem tabu beszélni nyíltan a szexről, fantáziákról és vágyakról. Gaspar Noé a CineFest vendége lesz: a rendező szombaton érkezik Miskolcra, ahol nemcsak személyesen mutatja be és konferálja fel filmjét az esti, 21 órakor kezdődő gálavetítésen, hanem a vetítés után  a közönség kérdezheti is a rendezőt a filmről. A Szerelem csütörtökön és szombaton lesz látható Miskolcon, országos mozibemutatója szeptember 24-én lesz. A fesztiválon 3D vetítést és 2D vetítést is tartanak a filmből!

szerelem-film

Vetítési időpontok:

09.17., csütörtök, 22:30 Uránia (3D)
09.19., szombat, 21:00 Nagyterem (2D) – a programban korábban nem szereplő pluszvetítés!
09.19., szombat, 23:00 Uránia (3D)

Victoria egy Berlinben dolgozó spanyol lány, aki egy techno clubban mulatozik, majd egy fiútársasághoz csapódva elindul az éjszakába. A kezdetben ártatlan ismerkedésnek induló kaland teljesen váratlanul egy bankrablásba torkollik… A Victoria lélegzetelállító technikai bravúr: dacára annak, hogy játékideje több mint két óra, és cselekménye Berlin különböző pontjain játszódik, az egész filmet mindössze egyetlen, vágás nélküli jelenetben vették fel. A Victoria világpremierje az ‘A’ kategóriás Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol összesen három díjat nyert, többek között a művészi kivitelezésért Ezüst Medve-díjat kapott az operatőr Sturla Brandth Grøvlen. Sebastian Schipper játékfilmjét hét kategóriában jelölték a Német Filmakadémia díjára, és hat kategóriában nyert is: a Victoria lett az év legjobb német filmje, valamint megkapta a legjobb rendező, legjobb színész (Frederick Lau), legjobb színésznő (Laia Costa), legjobb operatőr (Sturla Brandth Grøvlen) és legjobb zene (Nils Frahm) díjait. A Victoria szerdán és csütörtökön lesz látható Miskolcon. Országos mozibemutatója a október 8-án lesz.

Vetítési időpontok:

09.16., szerda, 23:00 Nagyterem

09.17., csütörtök 12:30 Uránia