Josh Brolin átveri a világot – de hát, ezért színész. Új filmjében, a Gengszterosztag-ban (16) (Gangster Squad, hazai bemutató: január 31.) ő alakítja azt a háborúból hazatért, egykor kommandósként szolgált, kérlelhetetlen zsarut, aki gerillaharcot hirdet a Los Angelest uralma alá hajtó maffiózó (Sean Penn) ellen. A filmben Brolin úgy harcol, úgy lő, úgy váltogat pisztolyt, puskát, géppisztolyt, mintha számára ez volna a világ legtermészetesebb dolga. Pedig dehogy.

Gengszterosztag jelenetfotó

– Nekem igazából nincs fegyverem, és soha nem is volt – vallotta be a színész egy újságírónak. – És ha filmen ilyesmit kell játszanom, mindig összeszorul a gyomrom. A fegyverek közelsége idegessé tesz.

A színész azonban azt is elárulta, hogy nem ellensége a filmbeli erőszaknak: aki gengszterfilmet csinál, az eleve vállalta a műfajjal járó helyzeteket, és nem nagyon úszhatja meg az ilyesmit, vélekedett.

– Nekünk jó játék volt a forgatás – mondta Brolin. – És remélem, a nézők is ezt veszik majd le belőle. De ha már komolyan kell venni, jobban tetszik a filmnek az a része, amikor Sean Penn és én puszta kézzel esünk egymásnak.

IC Press