George Clooney élete legnagyobb sikereit talán elegáns műkincstolvajként aratta az Ocean’s-filmekben, sok rajongója szerint viszont a Steven Soderbergh rendezte A jó német című második világháborús történetben nyújtotta a legemlékezetesebb alakítást. A sztár most egyesíti a két műfajt: Az Argo-akció producerével együtt készíti új II. világháborús krimijét, a The Monuments Men-t, mely a történelem legnagyobb műkincsvadászatáról szól: hét múzeumigazgatóról, akik a frontvonal mögé jutnak, hogy a német birodalomban felkutassák és visszaszerezzék azokat a festményeket és szobrokat, melyeket a náci hódítók raboltak el tulajdonosaiktól.

Az őrült történet egyik legőrültebb tulajdonsága, hogy igaz. A műkincsszakértő titkos egység kalandjai most fantasztikus színészek segítségével születnek újra: a főszerepet természetesen Clooney alakítja (ahogy eredetileg Az Argo-akció főszerepét is magának szánta), partnere pedig Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, és John Goodman lesz.

A forgatás március 5-én kezdődött Berlinben, négyheti munka után a stáb Angliába költözik – ha minden jól megy, a premierre a karácsonyi szezonban kerülhet sor.

IC Press