Ha mostanában George Clooney kerül szóba, mindenki a Gravitáció-ban az életéért küzdő szkafanderes űrhajósként gondol rá – de ez a kép hamarosan megváltozhat. A világhírű színész az elmúlt évben bejárta Európát, és jól nyírt, őszülő bajszot viselt… meg egyenruhát.

Gravitáció filmjelenet

Gravitáció filmjelenet

Egy német kisváros, Halberstadt 800 éves gótikus templomában, Berlin számos pontján és Angliában forgatta háborús filmjét, a Műkincsvadászok-at (Monuments Men, hazai bemutató: 2014. február), melyben nemcsak színészként, hanem rendezőként és producerként is dolgozott.

– Ritka, hogy sikerül olyan II. világháborús témát találni, amiről még senki nem készített filmet – nyilatkozta Clooney. – Márpedig a nácik által elrabolt műkincsek visszaszerzésére művészettörténészekből toborzott kommandós egység sztorija ilyen. És végre szerettem volna egy laza, könnyed filmet csinálni, amiben még sincs semmi cinizmus. De az ritka, hogy csupa jó haverból összejön egy ilyen jó csapat.

A színészgárda valóban az Ocean’s-filmek minőségét idézi: Clooney mellett Matt Damon, Cate Blanchett, John Goodman, Bill Murray és Jean Dujardin is játszik benne.

Clooney nem hallgatag típus: a legapróbb műhelytitkot is szívesen megosztja a világgal:

– A szakáll öregít, azt utálom – mondta. – De a bajusz bejön. Főleg, ha katonaruhát is viselhetek hozzá.

IC Press