ELSŐKÉNT LÁTHATJUK GEORGE CLOONEY SUBURBICONJÁT

Az Arany Oroszlán-díjra jelölt, legújabb George Clooney által rendezett film az amerikai premier előtt egy nappal, október 26-án kerül a magyar nagyközönség elé. A Coen-fivérekkel közös alkotást a 74. Velencei Filmfesztiválon mutatták meg először a szakmának, ahol az elismert főszereplőgárda, Matt Damon, Julianne Moore és Oscar Isaac személyesen is tiszteletét tette.

Suburbicon

Clooney legújabb rendezésében a csendes kisváros idilli hétköznapjaiból egy pillanat alatt válik rémálom, amelyet a Lodge-családot ért betörés indít el. A családfő (Matt Damon) szerettei megóvása érdekében kénytelen megismerkedni a város sötét, erőszakos és kiábrándító oldalával, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje házát, gyermekét és mindent, amiért eddig megdolgozott. Célja elérése érdekében az emberi romlottság legmélyebb bugyraiba is leássa magát.

A filmet először a Velencei Filmfesztivál közönsége láthatta, amely után igen elismerően nyilatkozott a szakma. Az Independent újságírója szerint például a Suburbicon Clooney legjobb filmje a Jó estét, jó szerencsét! című alkotása óta. „A Coen-fivérekkel történő együttműködésnek köszönhetően a mű vadul szórakoztató a saját kísérteties és erőszakos stílusában, bemutatva a rasszizmus és a képmutatás világát a középosztálybeli fehér Amerikában.”

A szereplőgárda szerint a siker a rendező érdeme, hiszen mindig pontosan tudja, hogy mit akar, nem véletlenül kapott már jelölést szinte az összes megnyerhető díjra. „Clooney kemény munkát vár el, mégis mindig jut ideje a hírhedt csínytevéseire, amelyek számunka a forgatás legjobb pillanatait eredményezik” – nyilatkozta Matt Damon.

Az előzetes kritikák alapján biztosan egy morbid, de mégiscsak komikus, jól összerakott egészestés filmet láthatunk majd. Ráadásul a legfrissebb információk szerint Magyarországon egy nappal korábban kerül a filmvásznakra, mint Amerikában. Hazánkban a Cinetel forgalmazza.