A tavalyi év egyik legsikeresebb filmje, a 10 Oscar-díjra jelölt (köztük a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb női főszereplő) Gravitáció Sandra Bullock és George Clooney főszereplésével február 21-én érkezik kétlemezes 3D Blu-rayen, egylemezes Blu-rayen és egylemezes DVD-n. A gyűjtők nagy örömére a 3D Blu-ray steelbook változatban is kapható lesz.

Gravitacio_jelenetfoto (12)

 

Alfonso Cuarón fiával, Jonással még 2005-ben a Universal stúdió színeiben kezdte kidolgozni a film ötletét, de a technika fejletlensége miatt még évekre el kellett halasztani a forgatás kezdetét. Végül 2009-ben az Avatarral elérhetővé vált az a technika, amivel Cuarón meg tudta valósítani vízióját. Közben a film jogai átkerültek a Warner Brothers stúdióhoz és 2010-ben megkezdődhetett a szereplőválogatás, majd a forgatás, ami az utómunkálatokkal együtt ismét évekig tartott. A film végül a 70. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált 2013. augusztus 28-án, ahol a kritikusok egyöntetű elismerésüket fejezték ki a lenyűgöző színészi játék, a rendezés, a forgatókönyv, az operatőri munka, a vizuális effektek és a 3D-s hatás miatt. A sokévnyi munka tehát meghozta gyümölcsét, hiszen a filmet a 2013-as év egyik legjobb alkotásaként emlegetik a kritikusok és világviszonylatban több mint 675 millió dollár bevételt generált. A siker természetesen hazánkban sem maradt el, a 2013. október 3-i bemutató óta közel 225 ezer néző váltott jegyet a filmre.

Az alkotók csaknem 3 órányi extrával örvendeztetik meg a rajongókat a Blu-ray változaton, köztük Cuarón rövidfilmjével, ami a DVD kiadványon is megtalálható lesz. A Gravitáció kísérőfilmje, a hétperces Aningaaq, melyet Cuarón fia rendezett, azt a telefonbeszélgetést mutatja be, amit a filmben is látunk, amikor Bullock figurája próbál segítséget kérni, és a véletlen úgy hozza, hogy egy angolul nem beszélő eszkimóval folytat párbeszédet. A rövidfilm érdekessége, hogy a jelenetet a Bullockal beszélgető férfi szemszögéből láthatjuk.

A további extrák bemutatják milyen aprólékos, újító munkával alkották meg a zéró gravitáció lenyűgöző világát, végigkísérhetjük Alfonso Cuarón négy éven át tartó felkészülését, és hogy hogyan valósította meg a hihetetlen látványos űrvilágot, továbbá végigkövethetjük Sandra Bullock testet-lelket igénybevevő felkészülését a szerepre. A lenyűgöző extrákat mind magyar felirattal élvezhetjük.

A kétlemezes 3D Blu-ray (3D és 2D Blu-ray) és az egylemezes Blu-ray extrái (a felsorolás nem teljes körű):

  • A zéró gravitáció lenyűgöző világa
  • Sandra Bullock felkészülése a szerepre
  • Ütközéspont: Az űrtisztítási verseny
  • Aningaaq – Jonas Cuarón rövidfilmje

Az egylemezes DVD extrái:

  • Ütközéspont: Az űrtisztítási verseny
  • Aningaaq – Jonas Cuarón rövidfilmje

A Gravitáció kiadványai:

  • 1 lemezes DVD
  • 1 lemezes Blu-ray
  • 2 lemezes 3D Blu-ray (3D és 2D Blu-ray)
  • 2 lemezes 3D Blu-ray steelbook (3D és 2D Blu-ray)