Guillermo del Toro hatalmas világokat teremt, de ő maga szerény marad. A(12) (Pacific Rim, hazai bemutató: július 11.) minden idők talán legnagyobb szörnyfilmje, melyben elképesztő méretű robotharcosok küzdenek meg a világunkat pusztító óriáslényekkel. A különleges látványvilág majd 200 millió dollárból készült, ám a rendező nem szereti a pazarlást.

 Tűzgyűrű _jelenetfoto (14)

– A látvány arányai óriásiak, de a gyártás során mindent nagyon beosztottunk – mesélte újságíróknak del Toro, akinek minden filmje újra azt bizonyítja, hogy a mexikói mester imádja a szörnyeket, lényeket és hátborzongató furcsaságokat. – Ilyen rövid idő alatt még egy filmemet sem készítettem el, mindössze 103 napot forgattunk. Ez úgy volt lehetséges, hogy több műszakban dolgoztunk, és én minden műszakkal ott voltam éjjel-nappal. Napi 17-18 órát melóztam, és amíg folyt a forgatás nem tartottam szabadnapot. Nem volt más lehetőségem: bár több ezer ember dolgozott a filmen, nincs olyan kérdés, amiben végül is nem én döntenék. Mindennek rajtam kell keresztülmennie.

A Tűzgyűrű rendezője valóban mániákus: még azt sem engedi, hogy a felvételek előtt az asszisztense kiáltsa, hogy „Tessék!”. Úgy gondolja, a kiáltással is instruál. Más „Tessék!” kell akkor, ha 500 statiszta indul be hallatára, és más, ha egy intim jelenet következik.

IC Press