Ki hinné, mekkora veszélyeket rejteget egy ártatlan komédia forgatása? Vince Vaughn és Owen Wilson nyolc évvel az Ünneprontók ünnepe után újból együtt játszik. A Gyakornokok (12) (The Internship, hazai bemutató: június 13.) két munkanélküli karóra-ügynökről szól, akik kénytelenek huszonéves számítógép-zsenikkel versenyezni egy munkahelyért. Többek között a Harry Potter könyvekből és filmekből megismert játékot is, a kviddics-meccset is kipróbálták, melyen a játékosok a lábuk közé szorított seprűvel rohangásznak.

Gyakornokok_jelenetfoto (17)

– A rendező azt kérte, adjak bele mindent, szóval beleadtam – nyilatkozta Vince Vaughn. – Az eredmény az lett, hogy az első snitt felvétele után borzasztóan fájt a hátam, a második snitt után már moccanni sem tudtam. Max Minghella vagy húsz évvel fiatalabb nálam, de ő a bokáját ficamította ki. Leállt az egész felvétel, kaszkadőröket kellett hívni: fogalmam sincs, miket műveltek utána a nevemben a pályán. Majd megnézem a moziban.

Shawn Levy vígjátékok gyakorlott rendezője, hiszen ő irányította a Rózsaszín párduc, az Éjszaka a múzeumban és a Párterápia forgatását is, összesen több mint kétmilliárd dollár bevételt hoztak eddig a vígjátékai, de ilyet még nem látott:

– Azt hittem, a kviddics ártatlan játék, és poén lesz, ahogy a megelevenedett aranycikeszt üldözik a főszereplők: de az első délelőtt mindenki kidőlt… mi lesz velük, ha egyszer akciófilmet forgatunk?

IC Press