A szépséges Halle Berry, aki a múlt héten kapta meg már régóta megérdemelt csillagát a hollywoodi Hírességek sétányán – 2.333-dikként a sorban -, igencsak meglepte a neves Esquire magazin riporterét, amikor az interjút akart vele készíteni. A színésznő ragaszkodott hozzá, hogy szerepet cseréljen az újságíróval, és ő kérdezett, sőt, ő maga írta meg a cikket is, melynek címe az izgató „Randevú egy vadidegennel” lett. Berry azzal indokolta a hirtelen döntést, hogy már régóta elege van abból, hogy csakis elrontott házasságáról és filmjeinek szexjeleneteiről kérdezik, és úgy gondolta, frissítő hatással lenne, ha a változatosság kedvéért most ő tenne fel kérdéseket egy újságírónak.

– Muszáj volt nekem megírnom a cikket, ami arról az újságíróról szól, aki interjút akart készíteni velem. Nagyszerű volt és rendkívül felszabadító élmény!

Hogy a kissé szokatlan írást egész biztosan elolvassák, az Esquire olyan fotókat mellékelt Halle Berry-ről, melyeken a karamell színű szépség – akit legközelebb a Things We Lost in the Fire című filmdrámában csodálhatunk meg mi is – lenge fehérneműben látható, a szakmai önérzetében nyilván kissé sértett újságíró pedig széljegyzetben mutat rá a cikkben található ellenmondásos állításokra és hibákra. Igaz, egy Oscar-díj, egy Emmy és egy Arany Glóbusz után Berry-t aligha zavarja, ha cikkében találnak néhány pontatlanságot! (Things we Lost in the Fire – hazai bemutató: 2007. december)

UIP