Míg a legtöbb hollywoodi híresség készséggel vállalt szolidaritást a sztrájkoló forgatókönyvírókkal, lemondva a szereplést az Arany Glóbusz gálán – ezzel gyakorlatilag lehetetlenné tévé az eseményt -, addig Tom Hanks igencsak csalódottnak bizonyult.  A kétszeres Oscar-díjas színész szerint ugyanis egész évben ez a díjátadó a legjobb mulatság Hollywoodban – ám most csak egy sajtótájékoztatón hirdették ki a nyerteseket. Tom Hanks új filmje, a Charlie Wilson háborúja is érdekelt volt a Legjobb vígjáték kategóriában, ám a színész inkább a bulit hiányolta, mondván:

– Nagy kár érte, mert az Arany Glóbusz díjátadó az egyik legjobb muri a városban. Ráadásul elárasztanak a legjobb kajával, és a pezsgőjük is remek. Egy kis iddogálás mindig jól esik, és pompásan el lehet csevegni régi ismerősökkel.

Hanks filmbéli partnere, a szintén Oscar-díjas Julia Roberts viszont azon színészek közt volt, akik elsőként jelezték, hogy készek távol maradni az Arany Glóbusz átadásról – hiába, ő nagyon otthonülő lett a második szülés után… (Charlie Wilson’s War – hazai bemutató: 2008. február 7.)

UIP