Pontosan egy hét múlva Budapestre érkezik Hans Zimmer első turnéja, és ahogy a koncertkörút több állomásán, így Budapesten is helyi zenészekkel teszi teljessé zenekarát a világhírű zeneszerző.

Május 11-én a BudapestAréna színpadán a Magyar Virtuózok, valamint a Cinema Studio Choir énekesei kísérik Hans Zimmert és saját csapatát.

A hazai zenészeket Nyers Alex  karmester készíti fel a nagyszabású produkcióra.

A Magyar Virtuózok Kamarazenekart 1988-ban alapította Szenthelyi Miklós hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a főiskolán végzett fiatal tehetséges tanítványaiból.

A ma már kamara szimfonikussá kibővult zenekar az évek során széles repertoárt épített fel, és alakulásától kezdve igen sikeres külföldi pályafutást mondhat magáénak:  több mint 50  turnét teljesített három kontinensen, a külföldön játszott koncertek száma meghaladja az ötszázat.

A zenekar külföldi vendégművészekkel is együttműködik, többször turnéztak és lemezfelvételeket is készítettek már világhírű előadókkal.

Nyolc saját CD-felvételükből ötöt az Amerikai Egyesült Államokban adtak ki, a többi Magyarországon készült.

A CSC, azaz a Cinema Studio Choir magyar profi kórusok tagjaiból alakult 2012-ben. Az együttes főleg kortárs és klasszikus művek, musicalek és filmzenék előadására és stúdiófelvételére fókuszál.

Hans Zimmer

A koncerten fellép még Lebo M, az Oroszlánkirány filmzenéjének énekhangja, valamint Mike Einziger gitáros, az Incubus együttes tagja, csatlakozva a színpadon Hans Zimmer saját együtteséhez valamint a magyar zenekarhoz és kórushoz. Így több mint 70 zenész lép színpadra majd a koncert alatt.

A turnéja kapcsán Hans Zimmer a következőt nyilatkozta: „Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy ez az idő végre elérkezett. Izgatottan várom, hogy rendkívül tehetséges zenészeimmel együtt olyan élményt nyújthassak a közönségnek, amiben még nem volt részük.”

A budapesti koncertre jegyek már csak nagyon korlátozott számban állnak rendelkezésre, aki nem szeretne lemaradni az előadásról, a Ticketpro országos hálózatában, valamint a www.livenation.hu oldalon keresztül tudja még bebiztosítani a helyét a május 11-i fellépésre.