Jövőre is lesznek filmek. Az elmúlt héten, úgy látszik, beindult a nagy őszi forgatási szezon: jó pár fontosnak, izgalmasnak tűnő mozidarab munkálatai kezdődtek szeptember elején.

A Tennessee állambeli Nashville-ben Nicole Kidman, Dermot Mulroney, Jacki Weaver, Matthew Goode és az Alice Csodaországban-nal ismertté vált Mia Wasikowska látott munkához. Az Oldboy-t is jegyző híres koreai rendező, Park Chan-wook instruálja őket, így először próbálja ki magát angol nyelvterületen. A Stoker című rejtélyes, erotikus thriller különlegessége, hogy bár írójaként egy bizonyos Ted Foulke szerepel, a forgatókönyv valójában a Szökés című sorozat főszereplőjének, Wentworth Miller-nek munkája. Producerként Tony Scott és Ridley Scott működik közre, a forgalmazó a Fox Searchlight lesz.

Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan és Isla Fisher viszont Ausztráliába utazott, hogy a kortárs filmművészet egyik legkülönlegesebb tehetsége, Baz Luhrmann rendező irányításával vegyen részt egy legendás regény, A nagy Gatsby filmváltozatának elkészítésében. A húszas évek New York-jának pezsgését életre keltő történet tele van milliomos szépasszonyokkal, vad partikkal és jazzel: mindez 3D-ben kerül majd a vászonra a Warner Bros. forgalmazásában.

Természetesen a filmes világ közepén, Los Angelesben is dolgoznak. A héten kezdődött a munka a The Gangster Squad című filmen, melynek főszerepeit Josh Brolin-ra, Ryan Gosling-ra és Emma Stone-ra osztották; a legendás (és legendásan kegyetlen) maffiavezért, Mickey Cohent pedig Sean Penn alakítja. A forgatást a Zombieland gyilkos humorú rendezője, Ruben Fleischer irányítja. Az 1949-ben játszódó film klasszikus maffiatörténet lesz, melyben néhány becsületes zsaru fordul szembe a korrupt rendőrséggel és a gátlástalan bandákkal – a véres történet díszleteként pedig végig Los Angeles-i utcák szolgálnak majd.

IC Press