A Harry Potter javarészét a London központjától 20 mérföldre található Leavesden Film Studios-ban forgatták, ám nem egyszer volt szükség külső helyszínekre is Angliában a filmek elkészültéhez. Amire azonban most készül a Warner Bros a Harry Potter rajongóknak, biztosan sokakat elkápráztat majd. Nekik köszönhetően 2012 tavaszán nyitja meg kapuit Leavesden-ben, Angliában a Harry Potter Múzeum, ott, ahol a HP filmeket is forgatták.

Harry Potter Múzeum, Anglia

Az állandónak tervezett látogatóközpontban bepillanthatunk a színfalak mögé, olyan helyszíneket tekinthetünk meg, ahol a filmek jeleneteit forgatták a kis varázslóval, emellett a látogatók közelről láthatják majd a filmben használt eredeti kosztümöket és azt a technológiai hátteret is, amelynek köszönhetően a Harry Potter filmeknek mind a 8 része benne volt az Egyesület Királyságban a Top 20 filmes listájában.

Bár kezdetben a Warner Bros Studios csupán a Harry Potter sorozatnak kívánja szentelni a bemutató túrát, a jövőben más Egyesült Királyságban forgatott filmek bemutató túráját is tervezik.

A „Studio Tour London – The Making of Harry Potter” azaz a Potter Múzeumba a belépő október 13-tól lesz megvásárolható, 28 font lesz a felnőtt, és 21 font a gyermek belépő.

Térkép a Harry Potter múzeumhoz:

Harry Potter Múzeum, térkép - Leavesden, Anglia

A Harry Potter óta a northumberlandi Alnwick Kastély látogatottsága 120%-ra növekedett, amiért a film két első részének több jelenetét is a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola helyszínéül szolgáló „Roxfort” vagyis Alnwick Kastélyban forgatták. Valószínűleg ezt remélik az új Harry Potter parktól is.

Az Alnwick kastély minden évben április 1-től október 31-ig látogatható, a felnőtt belépő 13 font, míg a gyermek jegy ára 6 font (5 éves kor alatti gyerekeknek a belépés ingyenes).

wbstudiotour.co.uk