Lesznek új legendás állatok! A világ még csak izgatottan várja, hogy novemberben a mozikba kerüljön a Harry Potter-univerzum új darabja, a Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them, hazai bemutató: november 17.), mely amerikai varázslók között játszódik, abban a korban, amikor a kis túlélő még meg sem született. De az alkotók és a gyártó stúdió messzebbre tekint: nemrég bejelentették, hogy már az új filmre készülnek, sőt, a premier napját is kitűzték: ha minden jól megy, a varázsvilág következő filmje 2018. november 16-án kerül a mozikba.

Az új film forgatókönyvét maga J.K. Rowling írja – aki már kezdő forgatókönyvírónak sem nevezhető, hiszen az idei Legendás állatok és megfigyelésük-forgatókönyvet is ő készítette. A rendező ismét David Yates, az utolsó négy Harry Potter-film forgatásának irányítója lesz.

A varázsvilág egyre bővül, egyre összetettebb, és ha ez lehetséges, egyre népszerűbb. Időközben Londonban a kritikusok rajongása és a nézők ostroma közepette bemutatták a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarabot, mely Pottert felnőttként, a Mágiaügyi Minisztérium elfoglalt hivatalnokaként ábrázolja. Természetesen a darab szövegkönyvét is minden rekordot megdöntő példányszámban vásárolják az elbűvölt rajongók – akik persze mind nagyon várják a novembert.