Azt kérte Harvey Weinstein, hogy halasszák el a perét, mert az esküdtszéket érzelmileg befolyásolhatja a hamarosan mozikba kerülő Azt mondta című film. A produkció ugyanis Weinstein bűnös üzelmeiről szól, pontosabban arról, miként derült ki az igazság. A nagy hatalmú hollywoodi producer évtizedeken át zaklatott nőket, amíg a The New York Times két riportere utána nem ment a témának, és ki nem nyomozott róla mindent. A két riporter, Jodi Kantor és Megan Twohey Pulitzer-díjat kapott munkájáért, a filmben Zoe Kazan és a kétszeres Oscar-jelölt Carey Mulligan alakítják őket.  

Weinsteint már elítélték 23 évre többszörös szexuális erőszakért és zaklatásért, ami, tekintve, hogy 70 éves és nagyon rossz az egészségi állapota, gyakorlatilag életfogtigylani börtönbüntetést jelent. Fellebbezett, ám kilátásai nem lettek rózsásabbak. A bíróság a filmbemutató miatt benyújtott halasztási kérelmét elutasította.

Weinstein leleplezése nagyban hozzájárult a #MeToo mozgalom elindulásához, amelynek jegyében szexuális erőszak áldozataivá vált hírességek lépnek fel egykori elkövetőkkel szemben.

(She Said – hazai bemutató: 2022. november 17.)