Szombat este ünnepélyes keretek között rendezték meg a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál díjátadóját. Az összesített közönségszavazatok alapján a fesztivál közönségdíját a csütörtökön mozikba kerülő Hasta La Vista nyerte. 


A vígjátéki elemekben gazdag dráma korábban a Montréali Filmfesztiválon nyerte el a zsűri nagydíját, az ökumenikus zsűri díját, valamint a közönségdíjat. A Titanicon a Macerás ügyek szekcióban szerepelt kiugróan magas eredménnyel: a nézők 5-ös skálán osztályozták a filmeket, a Hasta La Vista több száz szavazatból 4,78 ponttal lett az első.

A film főszereplője három flamand jóbarát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, Spanyolországba, egy speciális bordélyházba utaznak, természetesen úgy, hogy szüleik mit sem sejtenek erről. A 19. Nemzetközi Titanic Filmfesztiválra az alkotók – Geoffrey Enthoven rendező és Mariano Vanhoof producer – is elkísérték a filmet, akik a gálavetítés után közönségtalálkozó keretében válaszoltak az érdeklődő nézők kérdéseire.

A Hasta La Vista április 26-tól látható országosan a mozikban, forgalmazza a Mozinet Kft.