Március elsején mutatja be a Pro Video A bűn hálójában c. kémthrillert. Steven Soderbergh rendező nagy figyelmet fordított arra, hogy az akciójelenetek realisztikusak legyenek. Ez pedig rendkívül kemény munkát követelt meg a színészektől.

Ahhoz, hogy minden mozdulat és részlet hiteles legyen, Soderbergh Aaron Cohen technikai tanácsadót szerződtette, aki korábban három évet töltött az izraeli speciális műveletek egységnél, majd megalapította a terrorista-elhárítás kiképzésre szakosodott IMS Security tanácsadó céget. Segítségével a stáb minden tagja közelről megismerhette a titkos műveletek sajátosságait.

Cohen irányítása alatt egy közel 500 négyzetméteres raktárat alakítottak át Los Angeles-ben a színészek kiképzéséhez. Három tucat hordozható falból állították össze a filmben látható helyiségeket, hogy a valóságban is alkalmazott taktikai elemeket pontosan megtanulják és végrehajtsák. Gina Carano két hónapig heti 30 órában haladt végig a részleteken. „Aaron célja az volt, hogy mentálisan és fizikailag is felkészítsen a filmre. Elolvastam a könyvét, de a kiképzésre semmi sem készíthetett fel. Mindenre megtanított a fegyverek alapjaitól az élettapasztalatáig” – mondta Carano.

R.A. Rondell, a kaszkadőrök vezetője szerint a legnagyobb kihívás az volt, hogy átalakítsák mindazt, amire Carano addig készült: „Meg kellett tanítanunk, hogy ne üssön. Át kellett programoznunk, hogy hajszálnyit tartsa vissza az ütéseit, és hogy realisztikusan reagáljon, amikor a film szerint ütést kap. Az elején bizony padlóra küldött néhány embert. De a végén ugyanolyan jó volt a verekedés-jelenetekben, mint bármelyik kaszkadőr.

Carano egyik fő ellensége a filmben előző szerelme, akit Channing Tatum alakít. Mint elmondta, számára különleges alkalom volt Gina Caranóval dolgozni. „Már korábban Gina rajongója voltam. Bevallom, imádom a vegyes harcművészeteket, ő pedig úttörője a sportág női változatának, ezért nagyon izgalmas volt vele dolgozni. Összekoccanni vele egyszerre volt félelmetes élmény és kihívás is” – mondta Tatum.

A koccanások azonban nem voltak teljesen veszélytelenek. Mint Steven Soderbergh elmondta, volt feszült pillanata is a forgatásnak. „A forgatókönyv szerint a  szállodaszobában Ginának fejbe kell ütnie Michael Fassbendert egy vázával. Hetekig próbálták a jelenetet. A kaszkadőrök vezetői újra és újra elmondták, hogy amikor Gina megfogja a vázát, Michael reflexből oda fog nézni. Ne tedd – sulykolták bele -, mert ha arra nézel, pont a szemedet fogja eltalálni. Természetesen a felvétel napján Gina megfogja a vázát, Michael odanéz és a váza telibe találja a szemét. Ez benne is van a filmben, ami a mi szempontunkból jó is. De Michael csak annyit tehetett, hogy nevetett egyet és elismerte, hogy nem tudott uralkodni magán” – mesélte Soderbergh.

Bemutató: 2012. március 1.  Film adatlap >>> A bűn hálójában