Korábban találkoztunk már a Macska mozi elképzelésével, a szabadtéri pedál hajtású mozival, jeges mozival, úszó mozival, de még lebegő mozival is. A kényelmesebbek Budapesten már ágymoziban fekve is nézhetik a legújabb premiereket, de a kivételes filmszínházak sorának ezzel még közel sincs vége!

Az Interneten felkapott anyagok közül a mozinézők legnagyobb örömére most épp egy nem mindennapi “sufni-mozit” osztanak mindenfelé a trendek követői! Utánajártunk, pontosan mit oszt, vagy inkább szoroz a világháló apraja-nagyja…

Mozi otthon, a kertben

A látszólag aprócska faház, vagy fészer belül egy igazi mozikuckó, amit csak a legelvetemültebb mozirajongók engedhetnek meg maguknak! A 3.6 x 3.6 méter alapterületű faházat ugyanis a brit A Torii Cinema vállalat 12,500 angol fontért készíti megrendelésre a filmőrülteknek.

hazi_mozi

A szabadtéri mozi épületek tervezésére és kivitelezésére szakosodott cég olyan, a képen látható teljesen felszerelt házi kertmozikat épít, melyekkel a házi mozi fogalma új értelmet nyer, hiszen itt valóban házi moziról van szó. A kis fészer betelepítésével ugyanis egy egész “mozit” visznek a megrendelő kertjébe, ahonnan még a popcorn és a kóla sem hiányozhat!

hazi_mozi_kertben

A különböző árkategóriában kínált, hangszigetelt házi kertmozi falaiba ártól függően a kiválasztott függöny mögé 3D nagyfelbontású projektort, és Dolby 5.1 surround hangrendszert telepítenek, igény szerint játékkonzollal, 3D Blu-ray lejátszóval. A mennyezetet távvezérlésű csillag-fényben úszik, a “csillagos ég” alatt pedig a legkényelmesebb hét darab sorszámozott moziülés várja a házigazdát és vendégeit, természetesen kólatartóval.

Mesebeli, vagy Hobbit mozik

A Torii Cinema Company az említett fix alapterületű mozik mellett különleges, egyedi elképzeléseket is teljesít, az effajta, kihívást jelentő megrendeléseket különösen várják.hobbit_haz

Azt állítják, hogy bármilyen mozit képesek létrehozni. Minden mozi légkondícionált, popcorn és vattacukor készítőt, távirányítású világítást, és beépített bárt tartalmaz, és természetesen teljesen egyedi, ahogyan azt a vérbeli mozinéző kívánja.

Akár egy földalatti hobbit házikóról van szó, akár egy fa tetejére kellene mozit építeni, ők szeretik a kihívásokat. Talán ez az oka annak is, hogy a “fészermozi” külső falán az esővízgyűjtő hordók sem maradhatnak el.

Ha tehát a fa tetején szeretnéd rágcsálni a pattogatott kukoricát, semmi gond! Ma már ez is megoldható, csak keresd Ashley Yeates mozinézőt, aki vállalkozását ezekkel a kivételes, otthoni kerti mozikkal indította be.

Te milyen különleges mozit tudnál elképzelni a kertedben?! És milyen film az, amiből egész biztosan lenne egy eredeti is otthon? Várjuk a filmőrültek ötleteit, hozzászólásait!