heti_mozipremier-2016-10-06

– A lány a vonaton A film Paula Hawkins azonos című krimije alapján készült, amely hónapokig vezette világszerte a könyves sikerlistákat.
– Tűz a tengeren A Tűz a tengeren négy díjat nyert az idei Berlinalén. Az egyik legrangosabb és legrégebbi ’A’ kategóriás filmfesztiválon Gianfranco Rosi megrázó alkotása kapta a fesztivál fődíját, az Arany Medvét, valamint elnyerte az ökumenikus zsűri díját, az Amnesty International elismerését és a Berliner Morgenpost olvasói zsűrijének díját.
– Kubo és a varázshúrok A LAIKA animációs stúdió (Coraline, Paranorman, A doboztrollok) új, nagyszabású akció-kalandfilmje egy képzeletbeli Japánban játszódik.
– Nézd, ki van itt A magyar származású Timur Vermes nagy vihart kavart, világszerte 28 nyelvre – köztük magyarra is – lefordított bestsellere alapján készül filmszatíra a tavalyi év legnézettebb mozifilmje volt Németországban.
– Pizsamaparti Siv új barátnőjénél, Cerisia-nél alszik, a pizsamapartin azonban különös dolgok történnek, és Siv előtt egy varázslatos világ elevenedik meg.
– Virsliparti Mi járhat egy virsli fejében? Vagy hát… mi járna, ha volna feje? Történetünk hőse, Frank (eredeti hangja: Seth Rogen) a lét alapkérdéseit kutatja: várja, hogy megvásárolják végre, és boldog révbe érjen… mert fogalma sincs róla, hogy a virsliket megeszik.

FILMÜNNEP | FILMNAPOK | MOZIÜNNEP