Puskin Mozi 2012. november 9-11.

Nagy érdeklődés mellett zajlik a budapesti Puskin Moziban a MittelCinemaFest 2012 – X. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál (2012. november 5-14.).

November 9-én, pénteken este 20 órakor az ifjú színész, Filippo Scicchitano társaságában láthatják az érdeklődők a Nyugi! (Scialla!, r. Francesco Bruni) című filmet. Az idén már Ausztáliától Tokyóig bemutatott film egy lázadó diák és egy melankolikus tanár meglepetéseket tartogató kapcsolatát mutatja be kedves humorral fűszerezve.

A hétvégén a szokásos esti előadásokon kívül délutáni vetítések is várják az olasz mozi kedvelőit.

November 10-én, szombaton 17 órakor a Manetti fívérek rendezésében egy izgalmas thriller lesz műsoron, Wang érkezése (L’arrivo di Wang) címmel. 19 órától a Rome Indipendent Film Festival, RIFF 2012 rövidfilmjeiből láthatnak válogatást az érdeklődők, majd 21 órától a Kryptonit a táskában (La Kryptonite nella borsa, r. Ivan Cotroneo) című szürreális elemekkel tűzdelt keserédes történet lesz látható.

November 11-én, vasárnap 18 órakor a Kalat Nissa Film Festival 2012 rövidfilm-válogatása várja a közönséget, 20 órakor pedig Marco Tullio Giordana filmje, az Egy mészárlás regénye (Romanzo di una strage) lesz műsoron. A film az 1969-es milánói robbantás utáni, évtizedekig elhúzódó nyomozás útvesztőiről mesél.

A nagyjátékfilmeket olasz nyelven, magyar szinkrontolmácsolással vetítjük, a rövidfilmek olasz nyelven, angol felirattal kerülnek bemutatásra.

A filmekre jegyek kaphatók a Puskin Mozi pénztárában.