Egy színésznőnek érdemes néha nagyokat váltani. Vanessa Hudgens még csak 22 éves, de már világsztár: a High School Musical-trilógia főszerepének köszönhetően rekordsebességgel vált nagyon ismertté, de annyira, hogy az már nyomasztotta az ifjú színésznőt. Szerencsére, hamar megtalálta a megoldást: elvállalt egy olyan szerepet, amiben egészen más oldalát mutathatja meg, mint amit eddig ismerhettünk. Ő alakítja (természetesen fekete hajjal) Blondie-t, az Álomháború (Sucker Punch, hazai bemutató: március 24.) című őrületes fantasy-akciófilmben.

Zack Snyder, a 300 és a Watchmen – Az őrzők rendezője új filmjének öt lány a főszereplője: ők veszik fel a harcot sárkányok, első világháborús német zombikatonák, szamurájok és leánykereskedők ellen.

– Ezt a filmet egészen mások fogják megnézni, mint akik a High School Musical-ért rajongtak – vélekedett a színésznő. – Ők viszont imádni fogják. Ez egy tuti kultfilm. És csak én tudom, hogy azért itt is használtam, amit a HSM-ben tanultam: a tánctudásom sokat segített a harci koreográfiák megtanulásában. Bár a baltás közelharcomra semmi nem készíthetett fel.

A színésznő igazából mindkét műfajában szeretne otthonos maradni – és abban reménykedik, hogy az Álomháború-nak köszönhetően előbb-utóbb Quentin Tarantino-tól is szerepajánlatot kap.

IC Press