Jonah Hill kedves, túlsúlyos srác, született komikus, aki a Superbad – Avagy miért ciki a szex?-beli sikere óta egyre több és egyre jobb szerepet kap: játszott a Lepattintva és a Felkoppintva című vígjátékban, volt egy őrült jelenete az Éjszaka a múzeumban második részében, és a közeljövőben igazi főszerepek is várnak rá. De előtte még együtt játszik Brad Pitt-tel és Philip Seymour Hoffman-nal a Pénzcsináló (Moneyball) című izgalmas filmben. Márpedig velük együtt állni a kamera elé minden fiatal színésznek azt jelenti, hogy a szakmája végképp befogadta.

Egy nem túl udvarias újságíró, így kérdezett erre rá a 28 éves színésznél: melyikük társaságában érezted kisebbnek magad? De Hill szerencsére nem sértődős típus.

Philip Seymour Hoffman-nal ijesztőbb volt együtt játszani – felelte az ifjú komikus –, mert ő a forgatókönyv szerint utált engem. De szerencsére úgy van kitalálva a sztori, hogy Brad meg én vagyunk a főszereplők. Vagyis Brad Pitt mindig megvéd, ha bajom esne. És ez így volt a forgatáson is. Márpedig ő szuper, ha másokat kell védenie, nagyon rendes volt velem, nagyon gyorsan jóba lettünk… vagyis a forgatás második napjától el kellett viselnem, hogy a legkülönfélébb poénokkal ugrat és szivat. Sosem áll le az agya, állandóan hülyül: elég sok tréfájához kellett jó arcot vágnom. Ő már csak ilyen: így fejezi ki a szeretetét.

IC Press