Nem kell más hozzá, csupán a kedvenc böngésződbe letöltött kiegészítő alkalmazás, a goo.gl/TheHobbit és máris középföldén találod magad. Az alkalmazás laptopon, telefonon és tableten egyaránt működik! Tekintsd meg a Chrome legújabb felületét, a “Journey through Middle-earth” nevű alkalmazást, melyet a közelgő A Hobbit – Smaugh pusztasága c. film második része ihletett.

A “Journey through Middle-earth” (Utazás Középföldén) alkalmazással a film következő részének premiere előtt bepillanthatsz a trilógia helyszíneire, megismerheted karaktereit, s mindezt a modern webes technológia kelti életre.

A svéd North Kingdom szoftverfejlesztő cég a Warner Bros, a New Line Cinema és a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures cégekkel együttműködve fejlesztette ki a Középföldét bemutató, Chrome böngészőt kiegészítő alkalmazást.

A kalandozás egy gyönyörű interaktív Középfölde-térképpel kezdődik. Nagyítással három különböző helyszínt fedezhetsz fel, köztük a Völgyzugolyt is. A helyszínekre kattintva megtanulhatod annak történelmét és megismerheted az ott lakó karaktereket, de további egyedülálló kalandokban is részt vehetsz, tesztelve az elméd! (A következő hetekben további helyszínek várhatóak!)

Journey through Middle-earth, a Chrome Experiment

Az „Utazás Középföldén” magával ragadó 3D grafikája CSS3-ban és WebGL-ben készült, és ez az első Chrome 3D alkalmazás, amely mobilon is fut, igaz, a mobileszköznek, amelyen az alkalmazást futtatni kívánjuk, magas követelményeknek kell megfelelnie.

Az alkalmazás magyar nyelven is elérhető!