Egyetlen unalmas pillanata sincs a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosznak, állítja Seth Rogen. A kiváló komikus (Felkoppintva, Rossz szomszédság 1-2., Fifti-fifti) illetékesnek mondható a témában, mert ő a családi animációs mozi egyik producere és forgatókönyvírója.

„Abból indultunk ki, hogy ezeket a teknőcöket szinte szétveti a tinienergia, ezért nem tűrnek semmilyen határt vagy korlátot – magyarázza Rogen az Empire magainnak adott interjújában. – Ezt tükrözi az animációs technika és a történetmesélés: nincs megállás, állandóan mozgásban van minden, záporoznak a poénok és az ütések-rúgások, elvégre nindzsákról van szó. Ez a film soha nem ül le, nem létezik üresjárat, egyetlen unalmas pillanat sincs.”

Rogen azért is akart tininindzsás filmet készíteni, mert ezen nőtt fel. A várost védelmező páncélos szuperhősök közül Michelangelo volt a kedvence. Kissrác korában teljesen azonosult vele, és miatta kezdett el karateórákra járni.

„Addig nyaggattam apámat, amíg vett nekem egy nuncsakut, és már első nap sikerül úgy kupán vágnom magam vele, hogy felrepedt a fejbőröm – emlékszik vissza gyermekkora egyik meghatározó pillanatára a komikus. – De a csillárunk is megjárta, akkorát kapott lendületből, hogy utána félórát porszívóztuk az üvegdarabokat.” 

Bár Rogennek az egyik igazságosztó harcművész volt a kedvence, a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz amerikai változatában a főgonosznak kölcsönzi hangját, mert ezt találta komoly színészi kihívásnak.

A filmet az Amerikai Mozgóképszövetség a minap a „13 év alatt felnőttkísérettel ajánlott” kategóriába sorolta, mert némi rajzfilmes erőszak mellett „illetlen tartalmat” is megjelenít. Azaz klasszikus családi moziról van szó, ahol a gyerkőcök mellett anyu és apu is jól szórakozhat.

(Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem – hazai bemutató: 2023. augusztus 10.)