Egy jó család összehozza a régi barátokat: A Simspon család – A film (The Simpsons Movie, hazai bemutató: augusztus 9.) kedvéért újra az író- és rajzasztal köré gyűltek mindazok, akik valaha részt vettek a sorozat készítésében. A világ legdilisebb – és legnépszerűbb – sárgafejű családjának új kalandjai természetesen ismét David Silverman és James L. Brooks irányításával készülnek.

Silverman érdemei elévülhetetlenek A Simpson család megteremtésében. Társai szerint ő találta ki a legtöbb olyan részletet, amelyek aztán a kultikus tisztelet övezte sorozat rajongóinak kedvencévé vált: és ő az egyetlen olyan munkatárs, aki miatt viták robbannak ki az alkotócsapatban.

A legtüzesebb vita – a résztvevők emlékei szerint – amiatt tört ki köztük, hogy hány szál haja legyen Homernek. Matt Groening (karikaturista, a sorozat vezető rajzolója) eredetileg 30 szál hajjal ajándékozta meg a gülüszemű családfőt, azután, amikor a többiek leszavazták a figurát, csupán egyvalamit változtatott: kiradírozott öt szál hajat. Így már tetszett a legtöbbeknek, de Silverman ragaszkodott ahhoz, hogy a családfőnek csak 11 szál haja lehet. Hosszú vita és alku után végül meggyőzte a társait… majd éjszaka visszament a stúdióba és még két hajszálat eltűntetett. Homer Simpsonnak azóta van 9 szál haja – így lett világhírű, és így szerepel majd természetesen a mozifilmben is.

– De igyekeztem a kilenc legviccesebb hajszálát kiválasztani – mondta később, amikor a társai kérdőre vonták.

IC Press