A megállapodás Lengyelországra, Magyarországra, Romániára, Bulgáriára és Izraelre vonatkozik, mozi és DVD/BD jogokra egyaránt

Az MGM a tegnapi napon Los Angelesben bejelentette, hogy hosszú távra szóló forgalmazási megállapodást kötött a Forum Filmmel, a Cinema City International NV (CCI) film disztribúcióért felelős leányvállalatával. A megállapodás mozi és DVD/BD jogokra egyaránt vonatkozik, az érintett országok Lengyelország, Magyarország, Románia, Bulgária, és Izrael, valamint bizonyos filmek esetében Csehország és Szlovákia is. A szerződés az elkövetkező öt év új bemutatóira szól, többek között tartalmazza a nagy várakozás övezte “Hobbit” filmeket 2012-ben és 2013-ban, valamint a Bond franchise következő részeit, a 2012. november 8-án a hazai mozikba kerülő “Bond 23”-at, és az egyelőre dátum nélküli “Bond 24”-et.

“Bár kapcsolatunk Gary-vel és Roger-rel régi keletű, büszkeséggel tölt el, hogy minket választottak forgalmazó partnerüknek a “mi” piacainkon. “ mondta el Mooky Greidinger, a Cinema City International elnök-vezérigazgatója. “Hosszú távú megállapodást kezdeni ilyen várható filmekkel nagyon izgalmas, biztos vagyok benne, hogy a Forum Film csapatok minden országban elkötelezetten fognak azon dolgozni, hogy maximalizálják az MGM filmek piaci eredményeit.”

“Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy folytathatjuk a kapcsolatunkat Mooky-val és a Forum Filmmel. Úgy gondoljuk, a Forumnál a lehető legjobb kezekben lesznek filmjeink ezeken a piacokon” – nyilatkozta Barber és Birnbaum, az MGM alelnök-vezérigazgatói.

A Cinema City International NV és a Forum Film

A Cinema City International Kelet-Közép Európa legnagyobb multiplex mozi-üzemeltetője, 93 mozival és 882 vászonnal. A Forum Film, a Cinema City International NV teljes tulajdonában álló, filmforgalmazásért felelős leányvállalata, Magyarországon (Forum Hungary), Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában és Izraelben üzemel. A filmforgalmazási piac veteránjaként a The Walt Disney Studios, valamint egyéb major és független stúdiók partnere ezekben az országokban.

A Metro-Goldwyn-Mayer Studios

A Metro-Goldwyn-Mayer Studios mozifilmek gyártásával és nemzetközi disztribúciójával, emellett tv produkciókkal, zenei produkciókkal, interaktív média jogokkal és franchise termékekkel foglalkozik. A világ egyik legnagyobb filmkatalógusával, mintegy 4100 cím jogával rendelkezik. A cégcsoport tagjai a Metro-Goldwyn-Mayer Studios, a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, a United Artists Films, az MGM Television Entertainment, az MGM Networks, az MGM Distribution, az MGM International Television Distribution, a Metro-Goldwyn-Mayer Home Entertainment, az MGM ON STAGE, az MGM Music, az MGM Consumer Products valamint az MGM Interactive. Ezen felül világszerte mintegy 130 országban tulajdonrészes különféle tv-csatornákban. További információ: www.mgm.com