Sétálj be, helyezd magad kényelembe, és ami a fő: ne félj! Ez itt a Hotel Transylvania, ahol a szörnyek lazulnak. A főnök Drakula gróf (eredeti hangja: Adam Sandler), aki rémtársai és családjuk számára nyitotta meg ötcsillagos luxuskastélyát, hogy a szörnyek az emberektől távol, békében nyugodhassanak. Drakula hétvégi bulit szervezett, és meghívta a hozzá legközelebb álló rémtársakat: a családias ünnepre eljön Frankenstein és felesége, a múmia, a láthatatlan ember, egy falka vérfarkas és sokan mások, hogy együtt köszöntsék 118. születésnapján Drakula féltve őrzött kislányát. Az ünnepség vérbő, jó hangulatban telik… vagyis csak telne, ha nem történne valami hátborzongató: a kastélyba téved egy igazi, élő ember! Méghozzá fiatal, jó fej és nagyon meg is tetszik Drakula lányának.

DRAKULA: Azok a tulajdonságok, melyek Drakulát a sötétség hercegévé tették, egyúttal egy elegáns hotel igazgatója számára is nélkülözhetetlenek: erő, elegancia és némi hajlam arra, hogy mindig, mindenbe beleüsse az orrát… nála ez a minimum. A baj csak az, hogy ha a lányáról van szó, rögtön veszít a határozottságából: folyton azon jár az esze, hogy az ő féltett kis denevérének baja eshet. Ezért intézte úgy, hogy kastélya az örökké fáklyákkal, fokhagymakoszorúkkal hadonászó emberektől távol épüljön fel. De a lánya 118. születésnapja sok mindent megváltoztat: egy bizonyos koron túl már nehéz a gyerekeket árnyéban tartani. Miközben gyülekeznek a születésnapi mulatság különleges vendégei, a hotelbe téved egy ember, és ezzel a háziúr minden terve összekuszálódik. Mit tehet egy vámpír, ha a lánya lázad, a vendégei gyanakszanak, és ő maga úgy érzi, kicsúszik a talaj a lába alól? Sok mindent: de amiket Drakula tesz, utólag mind tévedésnek bizonyulnak.

MAVIS: A vak is – sőt, a láthatatlan is – látja: ezt a lányt elkényeztették. Apja a széltől is óvja, erőszakkal is meg akarja védelmezni a világ sokféle veszélyétől. Ő viszont, ahogy bármelyik 118 éves kamaszlány tenné, lázad az apai tekintély ellen, és új barátokra, új tapasztalatokra vágyik. Szállni szeretne, mint a denevér, hogy meglássa végre a titokzatos, félelmetes világot. A hotelbe tévedő ember talán egészen új utat mutat neki, de mit szól ehhez az apja? Valakinek meg fog a szíve szakadni.  

JONATÁN: Jonatán átlagos 21 éves amerikai srác, aki nagy hátizsákkal és még nagyobb kíváncsisággal járja a világot. Magabiztos, életteli, nagyszájú, és olyan laza, hogy majd szétesik. Egyébként a gördeszkázásban is verhetetlen. Egy faluban azt hallotta, hogy a közelben elvarázsolt kastély lehet, természetesen azonnal látni akarja a helyet, és amikor csupa szörny között találja magát, megpróbál elbújni köztük: a botrányt kerülni próbáló Drakula segítségével Frankenstein unokaöccsének adja ki magát. Rémnek lenni szörnyen cool, és még az sem feltétlen baj, ha egy igazi vámpír liheg az ember nyakába… főleg, ha nagyon tetszik neki egy dögös szörnylány…

FRANKENSTEIN: Drakula legjobb barátját Frankensteinnek hívják. A darabokból összefércelt szörnyeteg nagy teste nagy szívet rejt. Jó kedvű alak, aki szereti a játékot: régen falvakban kergetőzött a parasztokkal, de amióta megnősült, megszelídült és megkomolyodott – bár most is szét van esve néha. Amikor ő és felesége megérkezik a születésnapi bulira, és mint unokaöccsét mutatnak be neki egy vörös hajú ifjú rémet, először meglepődik, de neki a család az első: a jövevényt is rém gyorsan megkedveli.

LUJZA: Lujza néni Frankenstein jobbik fele: imádott felesége. Frankenstein nem nevezhető túl határozott természetnek, de Mrs. Frankenstein bőven pótolja, ami belőle hiányzik. Sosem elégedett, sosem halk és kicsit sem gátlásos: harsogva jár nagylábú férje nyomában. A lelke mélyén azonban szelíd teremtés, barátokért és rokonokért a fél karját is odaadná.

WAYNE: Wayne foglalkozására nézve vérfarkas, és vért izzad, ha a családja kerül szóba. Ő és felesége, Wanda ugyanis egy egész falkát nevezhetnek a családjuknak. A rengeteg rosszcsont kölyök folyamatos rémálom számára – nincs egy perc nyugta, és a sok kakis pelenka miatt már a szaglása sem a régi. Terhes felesége és a kölykök most is ott loholnak a nyomában, ő mégis abban bízik, hogy a Hotel Transylvania igazi nyughely lesz számára: ha másképp nem megy, egy kriptában fog elbújni előlük.

WANDA: Wanda –  Wayne, a vérfarkas felesége – kedves, szelíd anyafarkas. Nincs is más választása: hisz vagy egy tucat gonosz kis kölyköt nevel, és már a következő is útban van.

MURRAY: Murray, a múmia kicsit zárkózott típus. Tetőtől-talpig befáslizva jár, és nem nagyon nyílik meg senki előtt. Viszont iszonyú jó a humora: réges-régen a nagy fáraót kellett szórakoztatnia, mostanában viszont évtizedeket tölt magányosan egy sírkamrában: ha néha sikerül végre kiszabadulnia, akkor éjjel-nappal bulizni és viccelni akar: ő a szörnypartik leállíthatatlan és fáradhatatlan középpontja.

GRIFFIN: A híres-hírhedt Láthatatlan Embernek neve is van: úgy hívják, Griffin. Hű és jó barát, vakon rábízhatja magát bárki: persze nyitott szemmel sem volna más, hiszen sosem látszik. Tapintatlan szokása, hogy a legváratlanabb helyeken szólal meg – utálja, ha nem vesznek tudomást arról, ha bemegy egy szobába. Arcátlanul jó szövege van, de érzékeny is: ha valaki megjegyzést tesz a göndör, vörös hajára, rögtön megsértődik. 

QUASIMODO: A Hotel Transylvania főszakácsa természetesen francia. Nem szép és nem túl étvágygerjesztő ember: torz és kicsi, és folyton a méregtől pukkadozik. Régen harangozó volt egy párizsi katedrálisban, de néhány kellemetlen kalandot követően pályát változtatott. Mára a gasztronómia császára, aki messze földön híres féregkrémmel, vérfelfújttal és pókpempővel kényezteti a vendégsereget. A konyhában mindennek úgy kell lennie, ahogy ő parancsolja, és most emberrel akarja bővíteni az étlapot – pedig a szörnyek már évszázadokkal ezelőtt leszoktak erről a fogásról. Bárhogy fenyegetőzik, szerencsére csak hű kuktája, egy Esmeralda nevű patkány hallgat rá. Úgy döntenek, ketten fogják kiszimatolni, hol bujkál halandó a kastélyban.