Új lépték az animációs filmkészítésben a HP legújabb technológiájának köszönhetően

HP technológiával készült a DreamWorks Animation ”Turbó” című mesteri animációs filmje – jelentette be ma a HP.

A szervereken, adattárolókon, hálózati eszközökön, szolgáltatásokon, és menedzsment szoftvereken átívelő HP Konvergens Infrastruktúra technológia, HP Konvergens Felhő megoldás, valamint HP munkaállomások és nyomtatók is szükségesek voltak ahhoz, hogy a Dreamworks Animation képes legyen az amerikai mozikban a héten debütáló animációs film fejlesztése során keletkező hatalmas mennyiségű adat feldolgozására, így emelve magasabb szintre a képalkotást és az innovatív komputergrafikai (CG) kivitelezést a film elkészítésében.

“A DreamWorks Animation és a HP stratégiai szövetsége jelentette a garanciát a csúcsminőségű számítástechnikai megoldásokra, a folyamatos rendelkezésre állásra és a gördülékeny menedzsmentre, amelyek nélkülözhetetlenek voltak ahhoz, hogy Turbó álmát, vagyis azt, ahogyan a világ leggyorsabb versenyzőjévé válik, tökéletesen megjeleníthessék” – magyarázta Derek Chan, a DreamWorks Animation technológiáért felelős globális vezetője. “A HP fejlett Konvergens Infrastruktúra portfoliója lehetővé tette művészeink és mérnökeink számára, hogy csúcsminőségű képeket készítsenek.”

Turbo_1

 

HP munkaállomások és HP hálózati megoldások a hatékonyság jegyében

A DreamWorks Animation egy Indy 500-as futam izgalmait jeleníti meg a vásznon, amelynek létrehozásához HP Z munkaállomásokat hívtak segítségül a fejlesztők. Így született meg a csiga, aki 354 km/óra sebességgel száguld, a háttérben pedig egy több mint 500 000 fős figurákból álló tömeg tölti ki az indianapolisi autóversenypálya élethű mását.

Az Intel® Sandy Bridge Xeon® E5 processzorral működő HP Z800 és Z820 munkaállomásoknak köszönhetően 50%-kal gyorsabban hajthatók végre az ismétlések, mint a korábbi munkaállomásokon és egyre bonyolultabb kameraállások és speciális effektetek is tervezhetők vele. A HP munkaállomások kapacitásai akkor sem maradtak kihasználatlanul, amikor éppen nem a kreatívok dolgoztak rajtuk, mert éjszakánként renderLésre használták őket, így hozzájárultak az animációs film elkészítéséhez szükséges több millió komputerórához.

Turbo_2

 

Az ingyenes HP Remote Graphics szoftverrel integrált HP munkaállomásokon egyszerre láthatóak az ötletek és az eszközök egyetlen monitoron, így hatékonyabb az együttműködés a világ különböző pontjain dolgozó animátorok között.

A stúdió a HP FlexNetwork megoldásokkal nagymértékben tudta növelni teljesítményét, csökkentve ezáltal az átfutási időt a globális stúdióhelyszínek között. A folyamatos készenlétnek köszönhetően gyorsabbá vált a renderelés és a visszanézés – ezzel is nőtt az animátorok produktivitása.

A HP Networking megoldások megkönnyítik a mozdulattervezők számára az együttműködést, egyszerű hozzáférést biztosítva a központi eszköztárhoz és lehetővé téve, hogy megosszák, valamint újra felosszák az erőforrásokat a különböző helyszínek között. Emellett, a teljesen megbízható hálózati infrastruktúrával a kreatív csapatok bárhol és bármikor dolgozhatnak, legyen szó a produkcióban részvevő bármelyik stúdióról a kaliforniai Glendale-től, vagy Redwoodtól kezdve egészen az indiai Bangaloreig.

Turbo_3

 

A HP konvergens felhőszolgáltatások és szerverek növelik a teljesítményt és a méretezhetőséget

A „Turbó” készítése során 75 millió renderelési munkaórára volt szükség többek között a 32 Indy 500-as versenyautóhoz és a 32 millió fős tömeg karaktereinek elkészítéshez, ami a DreamWorks által készített eddigi legnagyobb tömeg.

A DreamWorks Animation a HP Vállalati Felhő Szolgáltatását is használta. A filmkészítő vállalat így tett szert egy olyan erős, skálázható infrastruktúrára, amely kiegészítésként bármikor képes elvégezni a 10 CG film rendereléséhez szükséges, az előállítás során folyamatosan jelentkező számítási feladatokat is. A HP Konvergens felhőszolgáltatás portfolió részeként a HP Vállalati Felhő Szolgáltatás kiszolgálja a növekvő üzleti igényeket, ugyanakkor nem változtat a meglévő adatközponton.

 

A DreamWorks Animation a nagy teljesítményű számítási feladatok elvégzésére tökéletesen alkalmas HP ProLiant Generation 8 (Gen8) szervereket használta, melyek segítségével megközelítőleg 40 százalékkal növelték a rendelerési teljesítményt, a teljesítmény/watt pedig közel 42 százalékkal növekedett.(1) Így a DreamWorks Animation körülbelül 500 000 renderelési munkát végzett el egy nap, ami biztosította a szükséges számítási kapacitásokat ahhoz, hogy a filmet időben befejezzék.

A DreamWorks Animation a HP Vállalati Szolgáltatásait is igénybe vette, mert egy olyan erős, skálázható felhő-alapú infrastruktúrára volt szüksége, amely megfelel a vállalat hatalmas adatigényeinek.

Átfogó technológiai megoldások a HP-tól

A HP portfolió sokrétűségének köszönhetően átfogó technológiai megoldásokat nyújtott a DreamWorks Animation számára, ami több szempontból nézve is fokozta a termelékenységet:

• Megbízható teljesítményű alkalmazások a HP 3PAR StoreServ Tárolóknak köszönhetően. A tárolók segítségével megfelelő infrastruktúra áll rendelkezésre a kulcsfontosságú produkciós eszközök esetében is. Ezen felül a HP 3PAR StoreServ tömbök képesek helyreállítani a meghibásodásokat, így elkerülhetőek a fennakadások és a munka folyamatosan halad.

• A HP StoreAll 9730 Tároló biztonságos mentést és hálózati elérést tesz lehetővé a tervezők számára, így a művészek és a mérnökök egyaránt biztonságban tudhatják a munkájukat, és bármikor hozzáférhetnek a “Turbó” elkészítéséhez szükséges 230 terrabyte méretű fájltömeghez, a stúdió többi filmjéhez, és a készítéshez szükséges eszközökhöz.

• Egy egyszerű hálózat-felügyelet rendszer, a HP Intelligent Resilient Framework (IRF) biztosítja a könnyed váltást a stúdió különböző projektjei között és gyors konfigurációt tesz lehetővé szükségtelen kényszerleállások nélkül.

• Sűrűbben tömörített adatok tárolására alkalmas, rugalmasabb adatközpont, a HP BladeSystem c7000 segítségével a mérnökök kényelmesen, minimális zavarokkal dolgozhatnak az új-generációs szervereken.

• A munkaállomások közötti pontosabb színhelyesség és színkonzisztencia, valamint a HP DreamColor monitorokkal felszerelt nyomtatók megkönnyítik a döntéshozatalt és segítségükkel nincs szükség speciálisan kialakított színszobákra.

• A HP Nyomtatási Szolgáltatások csökkentik a nyomtatás bonyolultságát és gördülékenyebbé teszik a munkafolyamatokat. Ezek egy integrált monitoring szoftver segítségével előrejelezhetővé teszik a DreamWorks Animation jövőbeli igényeit, így felgyorsulnak az üzleti folyamatok és könnyen elháríthatók a technikai problémák.