Vannak, akik igyekeznek minél modernebbnek látszani. Február 4-én London egyik legnagyobb, legelegánsabb mozija, a Leicester Square-i Odeon az ellenkező utat választotta: mindent elkövetett, hogy húsz évet visszarepüljön az időben. A Zene és szöveg (Music & Lyrics, hazai bemutató: március 8.) díszbemutatójára a nyolcvanas évek díszletibe öltöztették az épületet, a személyzetet, sőt, a vendégeket is igyekeztek rávenni, hogy az akkori divatnak megfelelő ruhában jöjjenek. Az ok: Hugh Grant és Drew Barrymore új romantikus vígjátékában Grant egy divatból rég kiment popegyüttes egykori csillagát alakítja, aki már csak ócska nosztalgiaműsorokban lép fel; mindaddig, amíg esélyt nem kap a nagy visszatérésre. Csak egy új slágert kéne írnia, ami viszont kizárólag a vonakodó Barrymore segítségével sikerülhet.

A filmben bőven láthatóak részletek Hugh Grant sikeres fiatalkorából: a vígjáték alkotói egyebek közt egy korabeli videóklipet is készítettek vele, kinyomtatták akkori plakátjait és a régi újságokat, amelyeknek a címlapján a történet szerint pompázott.

– A 80-as években játszódó jelenetekhez megpróbáltak húszévesre maszkírozni – mesélte újságíróknak Grant, amikor megérkezett a premierre. – Sokáig és keményen dolgoztak, végül 46 évesből sikerült nekik 45 évesre maszkírozniuk engem. Viszont mellékhatásként tökéletes nővé változtattak. Valószínűleg kevesebb rúzsra lett volna szükség.