A sármos Hugh Grant életében először zavarba jött egy gyönyörű, karizmatikus nőtől. Az Igazából szerelem sztárja bevallotta, legújabb vígjátéka, a Florence – A tökéletlen hang (12) forgatása előtt egy éven keresztül rettegett, milyen lesz, mikor a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streeppel kell a kamerák elé lépnie. A királynő Oscar-jelölt rendezőjének humorral és érzelmekkel teli legújabb alkotásában Streep a leghamisabb hangú operaénekesnőt, Florence Foster Jenkinst kelti életre, míg Grant az arisztokratikus fellépésű színész férj szerepében sziporkázik. „Meryl nem csak egy sztár. Ő a világ legjobb színésznője. Olyan mintha Leonardo da Vincit néznéd munka közben.” – áradozott egy interjújában Grant. „Azt hiszem eddig tudat alatt kerültem a karizmatikus nőket, de 55 éves koromra talán felnőttem a feladathoz.” – tette hozzá mosolyogva a színész.

12/04/2016 Florence Foster Jenkins World Premiere at Odeon Leicester Square Hugh Grant, Meryl Streep, director Stephen Frears, Simon Helberg and Rebecca Ferguson

12/04/2016
Florence Foster Jenkins World Premiere at Odeon Leicester Square
Hugh Grant, Meryl Streep, director Stephen Frears, Simon Helberg and Rebecca Ferguson

De nem csak Hugh Grant készült serényen a szerepére. Meryl Streepnek sem volt könnyű feladata, hisz egy olyan énekesnőt játszik, aki bár telve van a zene iránti szeretettel és lelkesedéssel, olyan fülsiketítően nyivákol, hogy az egyből nevetésre ingerli az embert. Ám ahhoz, hogy a hamiskás hangokat tökéletesre fejlessze a színésznő, először meg kellett tanulnia a dalokat jól előadnia. „Azt hittem rosszul énekelni a világ legegyszerűbb dolga. De óriásit tévedtem” – mesélte a szerepéről a Mamma Mia sztárja. „Mikor végre jól ment a kornyikálás jött a következő kihívás. Hogyan ne vegyek tudomást a háttérben megbújó, harsányan vihorászó stábtagokról. Nem is tudom melyik volt a nehezebb.” – tette hozzá nevetve Ms. Streep, aki elmondása szerint rég érezte magát ennyire felszabadultan egy film forgatása alatt.

És hogy milyen az, mikor a világ legrosszabb hangú énekesnője dalra fakad, ráadásul Mery Streep tolmácsolásában? Minden film-, és zeneimádó számára kiderül a mozikban!

Florence – A tökéletlen hang – A kulisszák mögött

https://youtu.be/dfho1gHH198