Hugh Jackman egyforma farkaséhséggel veti bele magát a legkülönfélébb szerepek eljátszásába: nemcsak filmen, hanem a Broadway színpadán, prózában és dalolva vagy akár az Oscar-átadás műsorvezetőjeként is a tökéletesre törekszik. Mégsem egyforma neki minden szerep:

– A Farkas minden szerepem közül a legfontosabb nekem – jelentette ki határozottan az ausztrál színész a Farkas (Wolverine, hazai bemutató: július 25.) bemutatója előtt New Yorkban. Biztosan azért is kötik hozzá rendkívüli érzelmek, mert az adamantium karmú, minden sebesülésből azonnal felgyógyuló mutáns tette őt világhíressé: még senki nem játszotta el ugyanazt a szuperhőst ennyiszer. E film kedvéért ő hatodszor bújt a mogorva mutáns gúnyájába.

Farkas_jelenetfoto (7)

– Sok mindent eljátszottam már, és remélhetőleg még sok mindent fogok – mondta Jackman. – De tudom, a Farkas a pályám alapja. Ezzel indult a karrierem, ez lesz az, ami miatt emlékezni fognak rám. És én is emiatt fogok mindig szeretettel gondolni a színészkedésre. Farkas őrült dolgokat tett számomra lehetővé.

A lelkesedésbe az új akció/fantasy rendezője, James Mangold is csatlakozott színészéhez. Kijelentette, hogy ha legalább akkora kreatív szabadságot kap, mint a mostani Farkas-film készítésekor, akkor szívesen dolgozna a folytatáson.

IC Press