Két évvel ezelőtt egy alig 250 fős andalúziai falucska világhírű lett: Júzcar lakói a Hupikék törpikék bemutatója előtt hupikékre festették hagyományosan vakító fehér házaikat. A Sony Pictures természetesen megígérte, hogy a csöpp kék képregény-figurákat mozisztárrá emelő bemutató után visszaállítják az eredeti állapotot. Ám a helybeliek másképp gondolták. Egy helyi népszavazáson úgy döntöttek, hogy kékek maradnak: beleértve a templomot és a községházát is.

Egyrészt azért, mert szeretik a törpöket, másrészt azért, mert az elmúlt két évben a világ törprajongóinak zarándokhelyévé váltak: két év alatt több mint 210 ezer turista érkezett az addig elhagyott, diófaligetekkel körülvett csendes kis helyre. Úgy tűnik, megéri tartósan kéknek lenni.

Hupikek torpikek 2_Spo_Premier

Július 28-án a világ 150 városában egyszerre zajló Hupikék törpikék 2. (The Smurfs 2., hazai bemutató: augusztus 1.) gálapremiere előtt egyetlen egyszer vetítették le nyilvánosan az új, még vidámabb, még látványosabb törpkalandot: Júzcarban. A vetítésen nemcsak a helybeliek voltak ott, hanem a Barca sztárja, Andres Iniesta és a nála egy fejjel magasabb spanyol szépségkirálynő Eva Gonsales is megjelent. Ők nemcsak új, Hupikék törpikék 2.-pólóikat akarták megmutatni a világnak, hanem a WWF a környékbeli működését, az erdőtüzek után maradó károk hatását enyhítő munkáját is népszerűsítették. A jó törp ahol tud, segít.

IC Press