Október 11. és 14. között tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált Budaörsön. Idén másodjára rendezik meg a Primanima Academy két napos eseménysorozatot, mely a fesztivállalpárhuzamosan futó szakmai platform fórumokkal, közönségtalálkozókkal és mesterkurzusokokkal angol és magyar nyelven.

A programsorozat folyamán magyarországi és külföldi animációs alkotók tartanak mesterkurzusokat, rendezőkkel és stábtagokkal hallgathatunk beszélgetéseket, illetve különböző területek szakemberei kezdeményeznek beszélgetést egymással egy kerekasztal keretében.

Az esemény a Primanima fesztivál korábbi, már sikeresen megvalósított szakmai programjaiból nőtte ki magát, és továbbra is szervesen illeszkedik a fesztivál céljaihoz, hiszen a fesztivál kezdetektől a fiatal animációs alkotók integrálódását segítette az animációs szakmában, továbbá a szervezők a generációk közötti párbeszéd erősítését is nélkülözhetetlennek tartják. A teljes szakmai program ingyenesen látogatható és helyszíne a budaörsi BABtér és a Jókai Mór Művelődési Ház.

Primanima fesztivál 2023 programnaptár https://primanimafestival.hu/hu/programnaptar/10-11