A mozinézők hét egymást követő évben tartó terrorizálását követően úgy tűnik, hogy az új horror ikon; Jigsaw újra lecsap. A MovieWeb 2013-ban már írt arról, hogy a Fűrész c. filmnek lesz nyolcadik része, és most új fejlemények derültek ki a nagy sikerű horror kapcsán.

Josh Stolberg és Peter Goldfinger idén, év elején vágtak bele az új forgatókönyv írásába, ezúttal Saw Legacy címmel. A forgatás még idén, Torontóban veszi kezdetét. Az iatse873 elárulta, hogy szeptember 21 és október 21 között torontói stúdiójuk ad otthont a forgatásnak. A munka Dan Heffner és Oren Kroules producerekkel zajlik majd, akik a mai napig minden Fűrész film készítésében részt vettek. Úgy tűnik, a rendező még nem csatlakozik, és jelenleg se a szereposztást, se a megjelenés dátumát nem tették közzé.

furesz_8_film

2014-ben Oren Kroules már piszkálta az eredeti Fűrész alkotóit; James Wan-t és Leigh Whannell-t, hogy részt vehetnének valamilyen formában a film készítésében, de ezt még nem erősítették meg. Mindketten nagyon elfoglaltak az utóbbi időben, miközben James Wan rendező a Warner Bros féle Aquamant fogja rendezni, Leigh Whannell jelenleg az Alattomos (Insidious) 4. fejezetét írja, melyet nemrég adott ki, s melynek megjelenési dátuma: 2017. október 20.

Van azonban mégis egy másik érdekes apróság, amely egy 2014-es riportból származik. Oren Kroules két évvel ezelőtt azzal ijesztgetett, hogy a Fűrész nyolcadik részével lezárul a filmsorozat, és azt mondta, hogy a folytatás valószínűleg nem lesz hirdetve a 2016-os Comic-Con Nemzetközi Képregény Találkozóig. A San Diegoi Comic-Con-ig csak egy hét van hátra, természetesen az is lehetséges, hogy a franchise visszatérését ezen a találkozón leplezik le. A leírtak ellenére a Lionsgate semmit sem támasztott még alá, így továbbra is várjuk a friss híreket.

A Fűrész mind a hét része Amerikában 415.900.000 dollárt, világszerte 873.300.000 dollárt hozott. Bár ez a szám nem tűnik különösebben magasnak a mai szabványokhoz képest, a hét részből hat film mindössze 57 millió dollárból készült el, igaz, a Fűrész IV. esetében nem tettek közzé költségvetési adatokat.

A Fűrész VIII. filmet illetően a hivatalos megerősítésekre még várni kell, de a Comic-Con közeledtével talán már többet fogunk tudni…