Egy 3D kamera, egy másik kamera a rendező kezében, egy harmadik valaki másnál valamint Leonardo DiCaprio – ennyien vettek részt azon a szereposztó próbafelvételen, melyen a Drive – Gázt!-ból ismert Carey Mulligan elnyerte végül a szerepét. A meghallgatás másfél óráig tartott, és mindössze két órának kellett utána eltelnie, hogy Baz Luhrmann rendező felhívja a csupán 27 éves színésznőt: mellette döntöttek. Így lett Mulligan A nagy Gatsby (12E) (The Great Gatsby, hazai bemutató: május 16.) főszereplője: ő játszhatja el Leoanrdo DiCaprio reménytelen szerelmét.

A végleges döntésig természetesen eltelt még egy kis idő: ehhez DiCapriónak szmokingba, Mulligannek estélyibe kellett bújnia, hogy így is lefényképezhessék őket egy párszor – de a színésznő azt mondja, ő már az első visszahívás után úgy érezte: a rendező, aki a Rómeó + Júlia és a Moulin Rouge! után még nagyobb, még látványosabb, még extravagánsabb filmet álmodott, már döntött.

– Azért mégis jó, hogy hivatalosan a szereplőválogatásnak vagy három-négy állomása van – foglalta össze tapasztalatait Carey Mulligan. – Mert ahányszor visszahívtak, mindig bőghettem egy jó nagyot. Még el sem kezdődött a forgatás, és én már sok órát sírtam A nagy Gatsby miatt: ehhez képest maga a munka már csupa vidámság volt.

IC Press