Patrick Süskind A Parfüm – Egy gyilkos története c. sikerregényéből készült filmet kedden este mutatták be Budapesten, illatos körülmények között és nagy érdeklődés mellett.

Minden idők legdrágább (50 millió euró) német produkcióját, A Parfümöt tegnapi premieren mutatta be a forgalmazó a nagyközönségnek. A filmet A lé meg a Lola alkotója, Tom Tykwer rendezte, akinek ezúttal olyan sikeres pályafutású színészeket sikerült maga mellé állítania, mint Dustin Hoffman vagy Alan Rickman. A bemutató előtt a nagyérdemű végigsétálhatott a helyszínen kialakított illatutcán, ahol tesztelhette szaglási memóriáját, horoszkópja alapján megtudhatta, milyen készítmények illenek leginkább személyiségéhez, vagy saját kezével alkothatott magának parfümöt.

Az izgalmas tesztelések után a moziteremben „Magyarország orra”, Zólyomi Zsolt, külföldön is elismert parfümőr köszöntötte a közönséget, és megpróbálta elképzeltetni velük, milyen is lehet, ha valaki kivételes szaglással rendelkezik. „Az ilyen különleges képességgel megáldott emberek a hétköznapokban felvett viselkedési formák mögé látnak, őket nem tévesztik meg a magunkra vett, kötelezőnek vélt szerepek. Nekik az illat az első benyomásuk az adott emberről.” A Parfüm c. film főszereplője, Grenouille (Ben Whishaw) is eme igen ritka szagérzék birtokában van, miközben önmaga nem rendelkezik saját illattal. Miközben kitanulja a parfümkészítés fortélyait, a szépség és ártatlanság illatesszenciájának megalkotására vágyik, olyannyira, hogy céljának érdekében ölni is képes.

Örömmel jelentjük, hogy az a történet, amelyre Scorsese azt mondta, megfilmesíthetetlen, már látható a hazai mozikban is!