Mi lehet egy sikeres életpálya mozgatórugója? Hogyan bontakozik ki az ember ezen a Földön? Mi hajtja a nehézségeken át is előre hazánk népszerű tehetségeit? A világ első és eddigi legjobb kultúr sci-fije, a ’Lámpagyújtogatók’ erre igyekszik választ kapni maguktól az emberektől, a szereplők sorában Illényi Katicától is…

ILLEENYI KATICA

Április 22-én kilőtték a Lámpagyújtogatók űrrakétáját a világűrbe! A ski-fi köntösbe bújtatott motivációs filmben többek között Illényi Katica is megosztja gondolatait a világgal. Megtudhatjuk, hogy milyen belső erők viszik előre a művészt, miben hisz, milyennek látja a világot, illetve hogyan lendül túl a nehézségeken…

„A siker vagy a sikertelenség csak a jéghegy csúcsa, ami ennek a mozgatórugója azok mi magunk vagyunk. Az a kérdés, hogy hogyan rakjuk össze a fejünkben a világot, és abban hová helyezzük el magunkat. Ez valósul meg pillanatról-pillanatra. A film jelentősége óriási, ezért különösen megtisztelő, hogy én is a részese lehetek. A ’Lámpagyújtogatók’ a kilövést követően hosszú időn át kering majd az emberek és a csillagok között. Ha útja közben néha célt ér, és segít valakinek abban, hogy pozitívabb gondolkodásmódot alakítson ki, már teljesült is a küldetés. Magyarországon ez a film egy hiánypótló alkotás, nem véletlenül került már a vetítés előtt a figyelem középpontjába. Szüksége van az embereknek a belső motorjaik feltöltésére.”  A filmben a hegedűművész mellett további zenészek, csillagászok, fizikusok, biológusok, pszichológusok, színészek, írók, költők, pilóták, ökölvívók, birkózók, ultrafutók, mesteredzők és világutazók osztják meg gondolataikat a világgal.

lampagyujtogatok-Illenyi_katica

Illényi Katica rendkívüli tudatossága mellett az egyik legközvetlenebb és legpozitívabb ember, akit valaha megismertem. Személyisége, beszéde átütő erejű. Vele együtt kerek egész a ’Lámpagyújtogatók’” – fűzi hozzá Százados Miklós a kultúr sci-fi megálmodója és rendezője.

Reméljük, az emberiség Magyarország optikáján keresztül megfogalmazott üzenete a kilövést követően eljut távoli galaxisokba is: a magányos lelkekbe és az elkeseredett vagy csalódott szívekbe is elülteti a bizalom szikráját!

Nézd meg: Lámpagyújtogatók szilánkok: Illényi Katica (videó)