Mérföldkőhöz érkezett a hazai mozizás: hamarosan bemutatják nálunk az első egész estés 3D-s filmet, mely IMAX verzióban is a moziba kerül. A Szörnyek az űrlények ellen az első olyan háromdimenziós animációs film, amely teljes egészében egy új technológiával készült. InTru™3D-nek hívják, és forradalmasítja a mozizást.

– Az újgenerációs 3D legalább annyira megváltoztatja a moziélményt, mint amennyire a színes film megjelenése tette annak idején – magyarázza Jeffrey Katzenberg, a Szörnyek az űrlények ellen-t gyártó DreaWorks Animation elnöke. – Ha azt mondjuk, 3D, mindenki azonnal azokra a gagyi szemüvegekre meg béna effektusokra gondol, amikkel eddig traktálták a közönséget. Az efféle háromdimenziós attrakció ma már inkább a vidám parkba való, mint a moziba. Ami most történik – és az egész folyamat nem egészen két éve kezdődött –, olyan lélegzetelállító 3D-s filmek elkészítését teszi lehetővé, hogy a nézőknek újra kell gondolniuk, amit eddig a moziról hittek.

A Szörnyek az űrlények ellen elején leszáll egy titokzatos földönkívüli robot, és megtámadja Amerikát. A kormány már csak azokban a mutánsokban bízhat, akiket egy titkos bunkerben tanulmányoznak. A szörnyek fel is veszik a harcot a gonosz betolakodókkal.