Az első közép-kelet európai IMAX , a varsói 2003-as megnyitása után a következő 4 év alatt bemutatásra került filmek közül a legjobbnak (mind totál, mind átlagos vetítésenkénti nézőszám alapján) a különböző természet filmek bizonyultak.

Azok a sikerfilmek, amiket átdolgoztak, illetve az utolsó részüket 3D-ben forgatták szintén jól teljesítettek, de inkább az átlagos nézőszám alapján. Ennek magyarázata valószínűleg abban rejlik, hogy a Harry Potter, vagy Matrix-féle sikerfilmek licensze csak meghatározott ideig tartó vetítésüket teszi lehetővé, ellentétben a saját gyártású IMAX filmekkel.

A technológia gyors fejlődése mára már lehetővé tette a 2D-s animációs filmek átírását 3D-re, hamarosan a normál, élő szereplős filmek átírását is könnyedén és főleg olcsón meg tudják valósítani a gyártók, ezzel a szórakozás egy új típusú megfogalmazását kínálva a nézőknek.

A 2003-as megnyitás óta eltelt közel négy évben 2 millió látogatója volt a varsói IMAX-nak, ami, ha meggondoljuk, hogy ott 5 IMAX áll a látogatók rendelkezésére országszerte, jó eredménynek mondható. A budapesti IMAX-nál is minimum 500 ezres éves nézőszámmal számol a tulajdonos Cinema City, de optimista becslések szerint a duplája is lehet.

New Age Cinema