Április 21-én a Budapest Film Zrt. elindítja új kezdeményezését, a Budapesti Távmozit. A Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe filmszínházak keddtől ismét napi műsorrendben vetítenek, a film.artmozi.hu oldalon keresztül. Az előadásokra a szokott módon, MOSTANTÓL válthatnak kedvezményes jegyeket az interneten.

Budapest Távmozi
Budapest Távmozi

Budapesti Távmoziban az öt artmozi filmszínházanként napi két előadást kínál, a programot, melyben terveink szerint fesztiválok, különlegességek is szerepelnek majd, hétről-hétre frissítjük – pont, mint normál nyitvatartás idején!

Az első műsorhéten korábbi sikerfilmek mellett két online premier előtti bemutatóval is készülünk:

A láthatatlanok
A láthatatlanok

A láthatatlanok – Emberség megmutatásából jeles, aki segíteni akar embertársán az segíteni is fog.

Az első áruló
Az első áruló

Az első áruló – A sokszoros díjnyertes rendező, Marco Bellocchio a közelmúlt történelmének sötét évtizedeit eleveníti fel a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában szerepelt, ízig-vérig olasz maffiatörténetben. Az első áruló forgatókönyvének születését hosszú és kiterjedt kutatómunka előzte meg. A jegyzőkönyvek, tanúvallomások alapján rekonstruálták a történéseket. A jelenetek egy részét a tényleges bírósági épületben vették fel, amelyet külön a „maxiper”-ként elhíresült eljáráshoz építettek.