Indul az élet a Belvárosi Moziban:

hétfőn nyitás, július közepén indul a VR Élménytár!

Megvan a dátum, hétfőn 15:00-kor újra megnyitja kapuját Magyarország rangidős filmszínháza, az idén 100 éves Belvárosi Mozi. Izgalmas időszak várja a szegedi mozirajongókat: a nyitást júliusban a VR Élménytár indulása követi, szeptemberben pedig, ha minden jól megy, jöhet a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál és az ikonikus intézmény századik születésnapja is.

Belvárosi mozi
Belvárosi mozi | Zsigmond Vilmos terem (Fotó: Iványi Aurél)

Bejáráson mutatta be a szegedi Belváros Mozi, hol is tart jelenleg a felújítás. A jövőre 100 éves mozi Márciusban a hazai filmszínházak közül – betartva a járványügyi intézkedéseket – elsőként zárt be a Belvárosi Mozi, azonban végre kisütött a nap Szeged felett: megvan az újranyitás dátuma, hétfőn már újra együtt filmezhetünk a Vaszy Viktor téren. A 100 éves épület még tavaly újult meg, gyakorlatilag a pincétől a padlásig, 900 millió forintból, a december 18-i megnyitót rekordszámú nézővel ünnepelte. A júniusi újranyitás rengeteg klassz filmet tartogat: a márciusi zárás során nagyon sok olyan alkotás maradt, melyet alig vagy egyáltalán nem játszott a mozi, így többek között az Emma, a Láthatatlan ember és A feltaláló is vászonra kerül a jövő héttől.

A felújítás második ütemében, július közepén jön majd az igazi nagy durranás: megnyit a teljesen egyedülálló, virtuális és kiterjesztett valóság élményekkel teletűzdelt Belvárosi Mozi VR Élménytár. Szeptemberben igazi csemege lesz a 2020-as Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál is, amely egybeesik a mozi századik születésnapjával.