Ki lakik a Gonosz házában? Az Insidious-filmek készítői elég régi vendégek itt, és Per Whannell, aki a kultikus filmekben eddig ez egyik szelleműzőt alakította, új jogcímet is szerzett, hogy közelről a gonosz szemébe nézhessen: ezúttal ő a rendező is. Az előző – és legendássá vált – Insidious-részek készítője, James Wan ugyanis a Halálos iramban 7. részének rendezősével volt elfoglalva. Azért az új film, az Insidious – Gonosz lélek (16E) (Insidious: Chapter 3., hazai bemutató: június 18.) készítésében is részt vett: nemcsak producerkedett, hanem egy kisebb szerepet is vállalt.

– A filmbeli főgonoszt együtt találtuk ki – mondta Per Whannell, a film színésze, írója és rendezője az április elején Kaliforniában tartott horrorrajongó-találkozón, a WonderConon. – Úgy neveztük el: Az Ember, Aki Nem Lélegzik. Ő a testet öltött rák. Ha a rák ember volna, így nézne ki. Rossz ránézni, és nem lehet túl sokat tudni róla. Bejelentés nélkül érkezik, fájdalmat és szerencsétlenséget hoz.

Insidious3_jelenet

James Wan megígérte a nézőknek: az Insidious – Gonosz lélek bár előzménytörténet, legalább olyan rémisztő, gonosz és kiszámíthatatlan lesz, mint az eddigi filmek. És lesz benne egy ember, aki nem lélegzik.